Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Δ. Ιλίου

Μάθε που ψηφίζεις!

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΕΚΛΟΓΩΝ

Ιστορικό
Λεύκωμα

Εθνικό Δίκτυο
Άμεσης Κοινωνικής ΠαρέμβασηςΙστορικές Οικογένειες
Δήμου Ιλίου

ΔιαύγειαΑνοικτή Διακυβέρνηση

Μάθετε για τις Ηλεκτρονικές
Υπηρεσίες

Web TV

Κανονισμός Προστασίας του Περιβάλλοντος

Αδελφοποίηση Δήμου Ιλίου με το δήμο Νότιας Ιταλίας

Αδελφοποίηση δήμου Ιλίου με το δήμο
της Ρουμανίας Tulcea

Στηρίζουμε την αγορά της πόλης μας

Καθαρή Πόλη

 

Η γνώμη σας μετράει
Πόσο αξιόπιστες σας φαίνονται οι Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες?

α. Πολύ
β. Λίγο
γ. Καθόλου
δ. Δεν θα τις χρησιμοποιήσω

Ανακοινώσεις
01/06/2018
Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Ιλίου σχετικά με τις πράξεις βίας από τις Ισραηλινές δυνάμεις στη Λωρίδα της Γάζας
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιλίου στη συνεδρίασή του την Πέμπτη 24.05.2018, ενέκρινε ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα σχετικά με τις πράξεις βίας από τις Ισραηλινές δυνάμεις στη Λωρίδα της Γάζας:
 
« Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιλίου καταδικάζει τις αποτρόπαιες και φρικιαστικές πράξεις βίας από τις Ισραηλινές δυνάμεις κατά τη διάρκεια των πρόσφατων διαδηλώσεων στη Λωρίδα της Γάζας και σε όλα τα Παλαιστινιακά Κατεχόμενα Εδάφη. Η Διεθνής κοινότητα πρέπει να παρέμβει αποφασιστικά, προκειμένου να σταματήσει, επιτέλους, η αιματοχυσία αμάχων και όλες οι παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου από το Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένου του εγκλήματος του εποικισμού, της αρπαγής των εδαφών και της κατεδάφισης των κατοικιών, καθώς επίσης, της σύλληψης και κράτησης των Παλαιστινίων στις Ισραηλινές φυλακές, χωρίς απαγγελία κατηγορίας ή δίκη. Η ειρηνική διαμαρτυρία των Παλαιστινίων, σε καμία περίπτωση δεν αποτέλεσε απειλή τέτοια που να δικαιολογεί τη χρήση πραγματικών πυρών από τις Ισραηλινές δυνάμεις, τις εγκληματικές πράξεις και την παράλογη ανθρωποκτονία από πρόθεση, παραβιάζοντας το Διεθνές Δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ως μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ιλίου, καταδικάζουμε:
  • Την τυφλή βία των ισραηλινών ένοπλων δυνάμεων εναντίον των διαδηλωτών, η οποία οδήγησε σε ανθρωπιστική τραγωδία με το αιματοκύλισμα των Παλαιστινίων, που είχε ως συνέπεια δεκάδες νεκρούς και χιλιάδες τραυματίες.
  • Τις στρατηγικής σημασίας πρακτικές των ΗΠΑ, οι οποίες αναζωπυρώνουν την ένταση στην περιοχή και προκαλούν το δημόσιο αίσθημα της Διεθνούς Κοινότητας, όταν την ίδια στιγμή που εξελισσόταν το λουτρό αίματος, κατά μήκος των συνόρων στη Λωρίδα της Γάζας και σε όλα τα Παλαιστινιακά Κατεχόμενα Εδάφη, συνεχιζόταν απρόσκοπτα η τελετή των εγκαινίων της νέας Πρεσβείας τους στην Ιερουσαλήμ. 
 
Είναι προς θετική κατεύθυνση η Απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, να αποσταλεί στην περιοχή διεθνή ομάδα, ειδικευμένη στα εγκλήματα πολέμου.
 
Ωστόσο, η εκκίνηση των διαπραγματεύσεων είναι επιβεβλημένη, προκειμένου να σταματήσει το συνεχιζόμενο έγκλημα εις βάρος των Παλαιστινίων, να εφαρμοστούν οι αποφάσεις του ΟΗΕ, και να υλοποιηθεί η λύση των δύο κρατών, η οποία θα διασφαλίζει την ειρηνική συνύπαρξη δύο κυρίαρχων δημοκρατικών κρατών, με καθορισμένα και αναγνωρισμένα σύνορα της 4ης Ιουνίου 1967, σύμφωνα με τις αποφάσεις της Διεθνούς Κοινότητας.
 
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού Λαού για ειρήνη και ασφάλεια.
 
Απαιτούμε από την Ελληνική Κυβέρνηση την αναγνώριση του Παλαιστινιακού Κράτους στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Η επίσημη αυτή αναγνώριση, θα συμβάλλει στη δημιουργία δύο ξεχωριστών κρατών, που αποτελεί το μοναδικό δρόμο για ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή
 
Το παρόν ψήφισμα θα κοινοποιηθεί:
  • Στη Βουλή των Ελλήνων
  • Στην Παλαιστινιακή Αρχή στην Ελλάδα
  • Στο Δήμο της Ιεριχούς
  • Στον τοπικό τύπο
  • Στο διαδίκτυο
 
 
 
Ο Πρόεδρος Δ.Σ.
 
Κουκουβίνος Δημήτριος
Μοίρασμα στο facebook Μοίρασμα στο twitter Μοίρασμα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
Σμίκρυνση γραμματοσειράς dΜεγένθυση γραμματοσειράς 

Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί
Σταθμοί

Κέντρα Εξυπηρέτησης
Πολιτών

Ημερήσιο Δελτίο Τιμών Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης

Η κίνηση στους δρόμους

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ

Πόλη για ποδήλατο
 
Η συγκοινωνία είναι κοινωνικό αγαθό
 
Πληροφορίες για το Δημαρχιακό
Μέγαρο Περιοδικό Ιλιον

Χάρτης Ιλίου μέσω google
 
Ανακύκλωση - Το περιβάλλον είναι υπόθεση όλων μας

ΠΑΡΚΟ Αντώνης Τρίτσης 
 
Κανάλι
Δήμου Ιλίου στο youtube.com


 
Κανάλι Δήμου Ιλίου στο twitter.comNewsletter