Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Δ. Ιλίου


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ

Ιστορικό Λεύκωμα

Εθνικό Δίκτυο
Άμεσης Κοινωνικής ΠαρέμβασηςΙστορικές Οικογένειες
Δήμου Ιλίου

ΔιαύγειαΑνοικτή Διακυβέρνηση

Μάθετε για τις Ηλεκτρονικές
Υπηρεσίες

Web TV

Κανονισμός Προστασίας του Περιβάλλοντος

Αδελφοποίηση Δήμου Ιλίου με το δήμο Νότιας Ιταλίας

Αδελφοποίηση δήμου Ιλίου με το δήμο
της Ρουμανίας Tulcea

Στηρίζουμε την αγορά της πόλης μας

Καθαρή Πόλη

 

Η γνώμη σας μετράει
Πόσο αξιόπιστες σας φαίνονται οι Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες?

α. Πολύ
β. Λίγο
γ. Καθόλου
δ. Δεν θα τις χρησιμοποιήσω

Δελτία Τύπου
17/12/2013
Εκδήλωση στον Δήμο Ιλίου με θέμα: «Βαρόμετρο Απόντων: Οι NEETs»
Η πρώτη πανελλήνια παρουσίαση των αποτελεσμάτων της έρευνας «Βαρόμετρο Απόντων: Οι NEETs» πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Ιλίου, τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013, στην κατάμεστη αίθουσα του Δημαρχείου Ιλίου, σε συνεργασία με την Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ). Η έρευνα αφορά τους νέους εκτός εκπαίδευσης, απασχόλησης ή κατάρτισης και υλοποιήθηκε από το Κέντρο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΚΕΑΔΙΚ) του Πανεπιστημίου Κρήτης και το Κέντρο Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΚΑΝΕΠ) της ΓΣΕΕ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην έρευνα «Βαρόμετρο Απόντων: Οι NEETs», μεταξύ άλλων, επιχειρήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα η θεωρητική και εννοιολογική προσαρμογή της έννοιας των «NEETs» στα ελληνικά δεδομένα, καθώς και η πρώτη καταγραφή της έκτασης και έντασης του φαινομένου στη χώρα μας.
Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Δήμαρχος Ιλίου κ. Νίκος Ζενέτος, ενώ εκ μέρους της ΓΣΕΕ και του προέδρου κ. Γιάννη Παναγόπουλο χαιρέτησαν ο Εκπρόσωπος Τύπου κ. Δημήτρης Καραγεωργόπουλος και το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής και Αντιπρόεδρος του ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ κ. Ζώης Πεπές.
Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης έγινε παρουσίαση των ερευνητικών πορισμάτων, καθώς και των κοινωνικών προεκτάσεών τους από τον Αναπληρωτή Καθηγητή Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης Πανεπιστημίου Κρήτης & Επιστημονικού Υπεύθυνου Έργου «Βαρόμετρο Απόντων: Οι NEETs» κ. Νίκο Παπαδάκη και τους συνεργάτες του, ενώ στο δεύτερο μέρος με θέμα «Οικονομική κρίση, κοινωνική ευπάθεια και οι “νέοι που δεν υπάρχουν πουθενά”» τη συζήτηση συντόνισε ο ερευνητής και επιστημονικός συνεργάτης του ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ κ. Νίκος Παΐζης και έκαναν εισηγήσεις η Βουλευτής της ΝΔ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κα Μαριέττα Γιαννάκου, ο Βουλευτής Β΄ Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ κ. Απόστολος Αλεξόπουλος και ο Καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου & Επιστημονικός Διευθυντής ΙΝΕ-ΓΣΕΕ κ. Σάββας Ρομπόλης.
 
 
Ο Δήμαρχος Ιλίου κ. Νίκος Ζενέτος, κλείνοντας τον σύντομο χαιρετισμό του δήλωσε χαρακτηριστικά:
«Θα πρέπει να πιάνουμε τον παλμό και να δίνουμε προσοχή στις ανησυχίες των νέων που μας λένε “φτάνει πια τα λόγια”. Δεν θα πρέπει να μείνουμε σε διαπιστώσεις. Σύσσωμη η Πολιτεία και οι αρμόδιοι φορείς θα πρέπει να αναπτύξουμε πρωτοβουλίες απασχόλησης και αλληλεγγύης, προκειμένου να υπάρξει ουσιαστική παρέμβαση στο πρόβλημα.»
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών
κ. Κώστας Παπαντωνίου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Στέλιος Μαριδάκης, η Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών κα. Νικολέττα Βομπιράκη, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Γεώργιος Λιόσης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Διαχείρισης Πρασίνου
κ. Ιωάννης Χαραλαμπόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Βαγγέλης Αυγουλάς, Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Ιλίου, η εκπρόσωπος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών και χάλκινη Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας κα. Σοφία Παπαδοπούλου, καθώς και Πρόεδροι Ινστιτούτων και Φορέων.
Μοίρασμα στο facebook Μοίρασμα στο twitter Μοίρασμα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
Σμίκρυνση γραμματοσειράς dΜεγένθυση γραμματοσειράς 

Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί
Σταθμοί

Κέντρα Εξυπηρέτησης
Πολιτών

Πιστοποιημένο Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας

Ημερήσιο Δελτίο Τιμών Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης

Η κίνηση στους δρόμους

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ

Πόλη για ποδήλατο
 
Η συγκοινωνία είναι κοινωνικό αγαθό
 
Πληροφορίες για το Δημαρχιακό
Μέγαρο Περιοδικό Ιλιον

Χάρτης Ιλίου μέσω google
 
Ανακύκλωση - Το περιβάλλον είναι υπόθεση όλων μας

ΠΑΡΚΟ Αντώνης Τρίτσης 
 
Κανάλι
Δήμου Ιλίου στο youtube.com


 
Κανάλι Δήμου Ιλίου στο twitter.comNewsletter