Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Δ. Ιλίου


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ

Εθνικό Δίκτυο
Άμεσης Κοινωνικής ΠαρέμβασηςΙστορικές Οικογένειες
Δήμου Ιλίου

ΔιαύγειαΑνοικτή Διακυβέρνηση

Μάθετε για τις Ηλεκτρονικές
Υπηρεσίες

Τηλεφωνικές
Υπηρεσίες 210 2610654

Web TV

Δημοτικό
Ωδείο, επιμορφωτικά προγράμματα

Κανονισμός Προστασίας του ΠεριβάλλοντοςΑδελφοποίηση Δήμου Ιλίου με το δήμο Νότιας Ιταλίας

Αδελφοποίηση δήμου Ιλίου με το δήμο
της Ρουμανίας Tulcea

Στηρίζουμε την αγορά της πόλης μας

Καθαρή Πόλη

 

Η γνώμη σας μετράει
Πόσο αξιόπιστες σας φαίνονται οι Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες?

α. Πολύ
β. Λίγο
γ. Καθόλου
δ. Δεν θα τις χρησιμοποιήσω

Δελτία Τύπου
10/04/2017
Συνάντηση εργασίας συναρμόδιων φορέων για θέματα Βρεφονηπιακών Σταθμών με πρωτοβουλία του Δήμου Ιλίου
Συνάντηση εργασίας με θέμα το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην ένταξη βρεφών και νηπίων με διάγνωση διάχυτων αναπτυξιακών διαταραχών στους Δημοτικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς υλοποιήθηκε την Τετάρτη 5 Απριλίου 2017, στο Δημαρχείο Ιλίου, όπου συναρμόδιοι φορείς ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα, πραγματοποίησαν μια ρεαλιστική και παραγωγική συζήτηση, καταγράφοντας την επικρατούσα κατάσταση, παρουσιάζοντας τα νέα επιστημονικά δεδομένα, καταθέτοντας τις απόψεις και τις προτάσεις τους επί του θέματος.
 
Ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος, κατά τον χαιρετισμό του, εξήγησε τους λόγους για τους οποίους ο Δήμος πήρε την πρωτοβουλία, εκφράζοντας το ενδιαφέρον και την ανησυχία του για την ενσωμάτωση και την ομαλή ένταξη βρεφών και νηπίων με διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς και μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της συνάντησης σημείωσε:
 
«Σήμερα πραγματοποιήθηκε μια ρεαλιστική και γόνιμη συζήτηση, από την οποία προέκυψαν χρήσιμα συμπεράσματα. Ήταν πολύ σημαντικό ότι παρευρέθηκαν εκπρόσωποι από συναρμόδια Υπουργεία και φορείς. Το γενικότερο συμπέρασμα είναι η αναγκαιότητα συντονισμού και συνέργειας των υφιστάμενων υπηρεσιών και των δομών.
Εμείς, ήδη υλοποιούμε Πρόγραμμα Πρώιμης Παρέμβασης στους Παιδικούς μας Σταθμούς, σε συνεργασία με το αντίστοιχο τμήμα του Ιδρύματος Ι.Π.Α.Π. «Η Θεοτόκος», αλλά μας απασχολεί πολύ έντονα η φυσιολογική ένταξη και ενσωμάτωση των παιδιών αυτών στο περιβάλλον των Σταθμών μας. Θέλουμε να βοηθήσουμε τόσο τα ίδια, όσο και τις οικογένειές τους, οι οποίες αγωνιούν και έχουν ανάγκη από τη δική μας στήριξη. Παρά τις θετικές μας προθέσεις, διαπιστώσαμε ότι το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο δεν είναι ξεκάθαρο, ως προς την ομαλή ένταξή τους και την κάλυψη των πολυεπίπεδων αναγκών τους. Αυτοί οι προβληματισμοί, μας οδήγησαν στη σημερινή συνάντηση, την οποία στήριξαν από την πρώτη στιγμή όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, τους οποίους θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά για την ανταπόκρισή τους στο κάλεσμά μας και την ευαισθησία τους, καθώς και όσους εργάστηκαν για την επιτυχία της διοργάνωσης. Το ενδιαφέρον και η φροντίδα των παιδιών είναι δείγμα κοινωνικού πολιτισμού και καθήκον μας. Το επόμενο διάστημα θα δρομολογήσουμε εξελίξεις και θα ακολουθήσουν νέες συναντήσεις επί του θέματος.»  
 
Το συντονισμό της συζήτησης είχε η Εντεταλμένη Σύμβουλος για θέματα Προσχολικής Αγωγής Νικολέττα Βομπιράκη, ενώ εισηγήσεις πραγματοποίησαν, ο Παιδίατρος του Δήμου Ιλίου Μανώλης Κωστόπουλος, ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Παναγιώτης Κασσιανός, η Γενική Διευθύντρια Αποκέντρωσης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Βίκυ Γιαβή, ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας Αδάμ Στάμος και ο Παιδοψυχίατρος του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Περιστερίου Δημήτρης Μαγριπλής.
 
Στη συνέχεια, επί του θέματος τοποθετήθηκαν η Διευθύντρια της Προσχολικής Αγωγής του Δήμου Ιλίου Ακίνδυνη Κρητικού, ο Καθηγητής Αναπτυξιακής Ψυχολογίας στη Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου Κωνσταντίνος Πετρογιάννης και ο Επιστημονικά Υπεύθυνος της Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. ΕΔΡΑ Αλέξανδρος Οικονόμου.
 
Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης, ο Παιδοψυχίατρος του Δήμου Ιλίου Ιωάννης Κουτσανδρέας, ο εκπρόσωπος του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα Αθηνών Σπύρου Τζόκα, Δημήτρης Αγγελινάς, ο Γενικός Γραμματέας Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων Θωμάς Καπέλος, η Προϊσταμένη Τμήματος Πρώιμης Παρέμβασης και Προεπαγγελματικών 1 & 2, των Τμημάτων Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του Ι.Π.Α.Π. «Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ» Μιρέλλα Γιαννακοπούλου, ο Αναπληρωτής Γραμματέας του Πανελλήνιου Συνδέσμου Βρεφονηπιαγωγών και Παιδαγωγός Προσχολικής Αγωγής Σάκης Δημούλης, η Γενική Διευθύντρια Δήμου Ιλίου Παρασκευή Χρυσάγη, η Διευθύντρια της Κοινωνικής Υπηρεσίας Δήμου Ιλίου Αναστασία Παπάζογλου, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι Ιλίου, καθώς και οι Προϊσταμένες των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Ιλίου.
Μοίρασμα στο facebook Μοίρασμα στο twitter Μοίρασμα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
Σμίκρυνση γραμματοσειράς dΜεγένθυση γραμματοσειράς 

Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί
Σταθμοί

Κέντρα Εξυπηρέτησης
Πολιτών

Ημερήσιο Δελτίο Τιμών Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης

Η κίνηση στους δρόμους

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ

Πόλη για ποδήλατο
 
Η συγκοινωνία είναι κοινωνικό αγαθό
 
Πληροφορίες για το Δημαρχιακό
Μέγαρο Περιοδικό Ιλιον

Χάρτης Ιλίου μέσω google

Λαογραφικό Μουσείο

Ανακύκλωση - Το περιβάλλον είναι υπόθεση όλων μας

ΠΑΡΚΟ Αντώνης Τρίτσης 
Δημοσιογραφικά
 
Κανάλι
Δήμου Ιλίου στο youtube.com


 
Κανάλι Δήμου Ιλίου στο twitter.com


Ενημερωτικό Δελτίο
Newsletter
Επιλέξτε το Newsletter που σας ενδιαφέρει