Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Δ. Ιλίου

Μάθε που ψηφίζεις!

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΕΚΛΟΓΩΝ

Ιστορικό
Λεύκωμα

Εθνικό Δίκτυο
Άμεσης Κοινωνικής ΠαρέμβασηςΙστορικές Οικογένειες
Δήμου Ιλίου

ΔιαύγειαΑνοικτή Διακυβέρνηση

Μάθετε για τις Ηλεκτρονικές
Υπηρεσίες

Web TV

Κανονισμός Προστασίας του Περιβάλλοντος

Αδελφοποίηση Δήμου Ιλίου με το δήμο Νότιας Ιταλίας

Αδελφοποίηση δήμου Ιλίου με το δήμο
της Ρουμανίας Tulcea

Στηρίζουμε την αγορά της πόλης μας

Καθαρή Πόλη

 

Η γνώμη σας μετράει
Πόσο αξιόπιστες σας φαίνονται οι Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες?

α. Πολύ
β. Λίγο
γ. Καθόλου
δ. Δεν θα τις χρησιμοποιήσω

Δελτία Τύπου
22/11/2018
Αντίθετος ο Δήμος Ιλίου στην κατασκευή μονάδας επεξεργασίας λυμάτων εντός του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης»
Την αντίθεσή του εξέφρασε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιλίου με την υπ’ αριθμ. 379/2018 Απόφαση για την κατασκευή μονάδας επεξεργασίας λυμάτων εντός της έκτασης του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης» και καταδικάζει κάθε είδους μεθοδεύσεις, από όπου κι αν προέρχονται, οι οποίες αποκλείουν τον Δήμο Ιλίου από συζητήσεις, αποφάσεις και πρωτοβουλίες, τέτοιου μεγέθους, που προγραμματίζονται να υλοποιηθούν εντός των διοικητικών του ορίων.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι, την Απόφαση καταψήφισαν ο κ. Κωνσταντίνος Κάβουρας & κ. Αθανάσιος Τσακανίκας από τη Δημοτική Παράταξη «Συνεργασία Ριζοσπαστικής Αυτοδιοίκησης Αλληλέγγυα Πόλη», ο κ. Γεώργιος Σταματόπουλος & Πετρούλα Κυριακοπούλου από τη Δημοτική Παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση Ιλίου» και ο κ. Παναγιώτης Κουτσιανάς από τη Δημοτική Παράταξη «Αριστερό Σχήμα Ιλίου».
 
Το θέμα εισηγήθηκε ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος ο οποίος σημείωσε χαρακτηριστικά:
 
«Οι εν κρυπτώ μεθοδεύσεις του Φορέα Διαχείρισης Μητροπολιτικού Πάρκου Περιβαλλοντικών & Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων & Ανάπτυξης Κοινωνικής Οικονομίας «Αντώνης Τρίτσης», για την κατασκευή μονάδας επεξεργασίας λυμάτων εντός της έκτασης του Πάρκου, είναι καταδικαστέες και προσβάλλουν το Δημοτικό Συμβούλιο και τους πολίτες του Δήμου Ιλίου, στα διοικητικά όρια του οποίου βρίσκεται ο συγκεκριμένος χώρος.
 
Η σχετική πρόταση της ΕΥΔΑΠ Α.Ε., η οποία εγκρίθηκε από το Δ.Σ. του Φορέα και μάλιστα χωρίς μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, αφήνει περιθώρια πολλών διαφορετικών ερμηνειών και μέσα σε αυτή διαφαίνεται μια υπερπροσπάθεια να πείσουν για την αναγκαιότητά της, χρησιμοποιώντας σαθρά επιχειρήματα, όπως τη χρήση τέτοιου είδους μονάδων σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες.
 
Η συγκεκριμένη λύση άρδευσης του Πάρκου είναι ελλιπής και χαρακτηρίζεται από προχειρότητα και επιπολαιότητα. Διερωτόμαστε, αν ο στόχος είναι η αναζήτηση νερού για τις ανάγκες του Πάρκου ή αν υπάρχει άλλου είδους σκοπιμότητα. Διότι δεν γίνεται λόγος για σημαντικά ζητήματα όπως, η λειτουργία του συστήματος, η μεταφορά και διαχείριση των υπολειμμάτων, η καταλληλότητα του νερού που θα τροφοδοτήσει τον βιότοπο και οι επιπτώσεις της λειτουργίας της μονάδας στο περιβάλλον (δυσάρεστες μυρωδιές, κουνούπια, χρήση βαρέων οχημάτων).
 
Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες και στο Πάρκο, το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του Ιλίου, επιβάλλεται η εφαρμογή μιας οικολογικής πρότασης, περιβαλλοντικά εναρμονισμένης αφενός με τον βιότοπο, αφετέρου με τον αστικό ιστό της περιοχής μας, κάνοντας χρήση της υπάρχουσας γεώτρησης στο ποικίλο όρος, εκμεταλλευόμενοι, παράλληλα, την πράσινη ενέργεια από ανεμογεννήτριες ή φωτοβολταϊκά.
 
Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι και θα εμποδίσουμε με κάθε τρόπο την προσπάθεια κατασκευής μονάδας επεξεργασίας λυμάτων εντός της έκτασης του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης» και καταδικάζουμε κάθε είδους μεθοδεύσεις, από όπου κι αν προέρχονται, οι οποίες αποκλείουν τον Δήμο Ιλίου από συζητήσεις, αποφάσεις και πρωτοβουλίες, τέτοιου μεγέθους, που προγραμματίζονται να υλοποιηθούν εντός των διοικητικών του ορίων.»
Μοίρασμα στο facebook Μοίρασμα στο twitter Μοίρασμα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
Σμίκρυνση γραμματοσειράς dΜεγένθυση γραμματοσειράς 

Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί
Σταθμοί

Κέντρα Εξυπηρέτησης
Πολιτών

Ημερήσιο Δελτίο Τιμών Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης

Η κίνηση στους δρόμους

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ

Πόλη για ποδήλατο
 
Η συγκοινωνία είναι κοινωνικό αγαθό
 
Πληροφορίες για το Δημαρχιακό
Μέγαρο Περιοδικό Ιλιον

Χάρτης Ιλίου μέσω google
 
Ανακύκλωση - Το περιβάλλον είναι υπόθεση όλων μας

ΠΑΡΚΟ Αντώνης Τρίτσης 
 
Κανάλι
Δήμου Ιλίου στο youtube.com


 
Κανάλι Δήμου Ιλίου στο twitter.comNewsletter