Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Δ. Ιλίου


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ

Ιστορικό Λεύκωμα

Εθνικό Δίκτυο
Άμεσης Κοινωνικής ΠαρέμβασηςΙστορικές Οικογένειες
Δήμου Ιλίου

ΔιαύγειαΑνοικτή Διακυβέρνηση

Μάθετε για τις Ηλεκτρονικές
Υπηρεσίες

Web TV

Κανονισμός Προστασίας του Περιβάλλοντος

Αδελφοποίηση Δήμου Ιλίου με το δήμο Νότιας Ιταλίας

Αδελφοποίηση δήμου Ιλίου με το δήμο
της Ρουμανίας Tulcea

Στηρίζουμε την αγορά της πόλης μας

Καθαρή Πόλη

 

Η γνώμη σας μετράει
Πόσο αξιόπιστες σας φαίνονται οι Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες?

α. Πολύ
β. Λίγο
γ. Καθόλου
δ. Δεν θα τις χρησιμοποιήσω

Δελτία Τύπου
12/02/2020
Εμβληματική εκδήλωση για τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης στο Ίλιον
Μια εμβληματική εκδήλωση, με επίκεντρο τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης και το πάνδημο αίτημα για την επαναλειτουργία της, διοργάνωσαν ο Δήμος Ιλίου και η ενορία Αγίου Διονυσίου της Ιεράς Μητρόπολης Ιλίου, στο Πολυδύναμο Κέντρο Πολιτιστικών, Αθλητικών και Κοινωνικών Δραστηριοτήτων (ΒΙΟΦΙΑΛ).
 
Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος τόνισε ότι η Θεολογική Σχολή της Χάλκης, σχεδόν 180 χρόνια αργότερα, εξακολουθεί να αποτελεί την ακροστοιχίδα του Χριστιανισμού, της πίστης, της διεκδίκησης και της συλλογικής μνήμης. «Το μεγαλείο της ανάγκασε την Τουρκική κυβέρνηση να απαγορεύσει το 1971 τη λειτουργία της, με την πεποίθηση ότι έτσι θα καταφέρει  ένα ακόμη πλήγμα στον, ήδη, καθημαγμένο ελληνισμό της Κωνσταντινούπολης. Αγνοώντας πως, αν και μη λειτουργούσα, είχε τη δύναμη να αναδειχθεί σε φάρο της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού απέναντι στην Τουρκική μισαλλοδοξία» ανέφερε, μεταξύ άλλων.
 
Στην εκδήλωση παρέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ερυθρών κ. Κύριλλος, Καθηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής Μονής Αγίας Τριάδος Χάλκης, στον οποίο ο Δήμαρχος Ιλίου απένειμε τιμητική διάκριση για την προσφορά του στην Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό.
 
Ομιλία με θέμα «Η ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης: ζωή, θεολογία, μαρτυρία», ανέπτυξε ο Άρχοντας Διδάσκαλος του Γένους, Διευθυντής του Α’ Πατριαρχικού Γραφείου και ομότιμος καθηγητής της Θεολογικής Σχολής Αθηνών Κωνσταντίνος Δεληκωνσταντής, μεταφέροντας με τα λόγια του το διαχρονικό μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου: «δε θα παραδώσουμε τα μάτια μας στον ύπνο και δε θα δώσουμε ανάπαυση στους κροτάφους μας, μέχρις ότου δούμε τις κλειστές πύλες αυτού του φυτωρίου να ανοίγουν και πάλι».
 
Ύμνους έψαλε η βυζαντινή χορωδία «Οσίων Δαυίδ και Ιακώβου», υπό τον καθηγητή Δημήτριο Καρούζο ενώ παρέστησαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αβύδου κ. Κύριλλος ως εκπρόσωπος του Παναγιότατου Οικουμενικού Πατριάρχη, ο Αρχιεπίσκοπος εν Αθήναις της Καθολικής Εκκλησίας κ. Σεβαστιανός, Μητροπολίτες, Επίσκοποι, Αρχιμανδρίτες, ιερείς, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, καθηγητές της Θεολογικής Σχολής Αθηνών, οι βουλευτές κ.κ. Γιάννης Λοβέρδος, Χαρά Καφαντάρη, Ανδρέας Μιχαηλίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών Ανδρέας Λεωτσάκος, περιφερειακοί σύμβουλοι, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι κ.α.
Μοίρασμα στο facebook Μοίρασμα στο twitter Μοίρασμα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
Σμίκρυνση γραμματοσειράς dΜεγένθυση γραμματοσειράς 

Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί
Σταθμοί

Κέντρα Εξυπηρέτησης
Πολιτών

Πιστοποιημένο Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας

Ημερήσιο Δελτίο Τιμών Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης

Η κίνηση στους δρόμους

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ

Πόλη για ποδήλατο
 
Η συγκοινωνία είναι κοινωνικό αγαθό
 
Πληροφορίες για το Δημαρχιακό
Μέγαρο Περιοδικό Ιλιον

Χάρτης Ιλίου μέσω google
 
Ανακύκλωση - Το περιβάλλον είναι υπόθεση όλων μας

ΠΑΡΚΟ Αντώνης Τρίτσης 
 
Κανάλι
Δήμου Ιλίου στο youtube.com


 
Κανάλι Δήμου Ιλίου στο twitter.com

Newsletter