Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Δ. Ιλίου


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ

Ιστορικό Λεύκωμα

Εθνικό Δίκτυο
Άμεσης Κοινωνικής ΠαρέμβασηςΙστορικές Οικογένειες
Δήμου Ιλίου

ΔιαύγειαΑνοικτή Διακυβέρνηση

Μάθετε για τις Ηλεκτρονικές
Υπηρεσίες

Web TV

Κανονισμός Προστασίας του Περιβάλλοντος

Αδελφοποίηση Δήμου Ιλίου με το δήμο Νότιας Ιταλίας

Αδελφοποίηση δήμου Ιλίου με το δήμο
της Ρουμανίας Tulcea

Στηρίζουμε την αγορά της πόλης μας

Καθαρή Πόλη

 

Η γνώμη σας μετράει
Πόσο αξιόπιστες σας φαίνονται οι Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες?

α. Πολύ
β. Λίγο
γ. Καθόλου
δ. Δεν θα τις χρησιμοποιήσω

CORIGLIANO D' OTRANTO (Μεταξύ Μύθου και Ιστορίας)

Οι κάτοικοι του Κοριλιάνο λέγονται «φράνκα τ'αγγούρια» κι΄αυτό γιατί αν και φαίνονται αγαθοί είναι άνθρωποι που καταφέρνουν να γυρίζουν τις καταστάσεις υπέρ τους. Έτσι, ο χαρακτηρισμός «φράνκα τ'αγγούρια» αποτελεί γι' αυτούς περισσότερο τιμή παρά κατηγορία.


Παλιά το Κοριλιάνο ήταν ονομαστό για τη παραγωγή μιας ποικιλίας πεπονιού,το ποπονέντα, το οποίο ήταν πολύ γευστικό καί δεν βρισκόταν πουθενά αλλού. Οι κάτοικοι γειτονικών περιοχών ζήλευαν για αυτό, πολύ περισσότερο που δεν μπορούσαν να το καλιεργήσουν οι ίδιοι. Ένα τελωνειακό διάταγμα επέβαλε μεγάλο φόρο στην εν λόγω ποικιλία πεπονιού, οδηγώντας τους κατοίκους του Κοριλιάνο σε απόγνωση. Ο φεουδάρχης του Κορελιάνο, καλούμενος στη Νάπολη από το βασιλιά στο πλαίσιο ενός διαγωνισμού, έφερε μαζί του μερικούς υπηκόους του για να αγωνιστούν. Ένας από αυτούς κατάφερε να τους κερδίσει όλους στη μάχη προκαλώντας το θαυμασμό του βασιλιά και του φεουδάρχη. Γι' αυτό το κατόρθωμα  ο φεουδάρχης προσφέρθηκε να του κάνει όποια χάρη ζητούσε. Εκείνος απάντησε: «φράνκα τ' αγγούρια», ζητώντας με αυτό τον τρόπο να μη πληρώνουν φόρο για τα πεπόνια οι κάτοικοι του Κοριλιάνο. Η έκκληση αυτή φάνηκε αστεία στο φεουδάρχη μα αποδείχτηκε χρυσοφόρα για τους Κοριλιανέζους. Από τότε η αγορά η αγορά του Κοριλιάνο απαλάχτηκε απο τους φόρους για το πεπόνι και οι εισπράξεις στήριζαν οικονομικά τους αγρότες.


Λέγεται στο Κοριλιάνο ότι για αιώνες οι φεουδάρχες καταπίεζαν τους ανθρώπους επιβάλοντάς τους βαρείς φόρους. Οι κάτοικοι του Κοριλιάνο προσέφυγαν στο δικαστήριο, αλλά μην έχοντας να πληρώσουν δικηγόρο τη μέρα της δίκης, οι δικαστές πήραν το μέρος του φεουδάρχη. Οι Κοριλιανέζοι  συνέχισαν απελπισμένοι να υπομένουν την κατάσταση, μέχρι που εμφανίστηκε ένας νέος που ήθελε να τους υπερασπιστή. Κανείς δεν τον γνώριζε, αλλά η έλειψη εναλλακτικών λύσεων έκανε τους ανθρώπους να δεχτούν τη προσφορά του. Χειρίστηκε τόσο καλά την υπόθεση, που έκανε τους δικαστές να υπερασπιστούν το δίκιο των ανθρώπων της περιοχής. Ο νεαρός δικηγόρος που έφερε τον θρίαμβο, όταν ρωτήθηκε για το κόστος της υπεράσπισής του, απάντησε ότι το έκανε δωρεάν και δεν αποκάλυψε το όνομά του. Οι ευεργεντηθέντες επέμειναν χωρίς αποτέλεσμα να μάθουν το όνομά του. Ώσπου μια μέρα που πήγαν στην εκκλησία είδαν μια εικόνα που ήταν κρεμασμένη ψηλά. Με μεγάλο θαυμασμό οι κάτοικοι του Κοριλιάνο αναγνώρισαν τότε την ομοιότητα μεταξύ του νέου και της εικόνας του αγίου Νικολάου.

 

Πίσω
 

Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί
Σταθμοί

Κέντρα Εξυπηρέτησης
Πολιτών

Πιστοποιημένο Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας

Ημερήσιο Δελτίο Τιμών Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης

Η κίνηση στους δρόμους

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ

Πόλη για ποδήλατο
 
Η συγκοινωνία είναι κοινωνικό αγαθό
 
Πληροφορίες για το Δημαρχιακό
Μέγαρο Περιοδικό Ιλιον

Χάρτης Ιλίου μέσω google
 
Ανακύκλωση - Το περιβάλλον είναι υπόθεση όλων μας

ΠΑΡΚΟ Αντώνης Τρίτσης 
 
Κανάλι
Δήμου Ιλίου στο youtube.com


 
Κανάλι Δήμου Ιλίου στο twitter.com

Newsletter