Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Δ. Ιλίου


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ

Ιστορικό Λεύκωμα

Εθνικό Δίκτυο
Άμεσης Κοινωνικής ΠαρέμβασηςΙστορικές Οικογένειες
Δήμου Ιλίου

ΔιαύγειαΑνοικτή Διακυβέρνηση

Μάθετε για τις Ηλεκτρονικές
Υπηρεσίες

Web TV

Κανονισμός Προστασίας του Περιβάλλοντος

Αδελφοποίηση Δήμου Ιλίου με το δήμο Νότιας Ιταλίας

Αδελφοποίηση δήμου Ιλίου με το δήμο
της Ρουμανίας Tulcea

Στηρίζουμε την αγορά της πόλης μας

Καθαρή Πόλη

 

Η γνώμη σας μετράει
Πόσο αξιόπιστες σας φαίνονται οι Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες?

α. Πολύ
β. Λίγο
γ. Καθόλου
δ. Δεν θα τις χρησιμοποιήσω

Το 1ο Γυμνάσιο Ιλίου στο CORIGLIANO D' OTRANTO

Στο πλαίσιο της δρομολογούμενης αδελφοποίησης του δήμου Ιλίου με τον αντίστοιχο του Corigliano d' Otranto και με στόχο την καλύτερη προετοιμασία της, το 1ο Γυμνάσιο Ιλίου πραγματοποίησε εκπαιδευτική εκδρομή στο Corigliano d' Otranto και σε ελληνόφωνα χωριά της Κάτω Ιταλίας στο διάστημα 9-14 Σεπτεμβρίου 2007. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, η οποία τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Ιλίου, οι μαθητές παρουσίασαν μουσικοχορευτικό πρόγραμμα με τίτλο "Γλωσσικές Γέφυρες Επικοινωνίας - Οι Έλληνες και η γλώσσα τους στην Κάτω Ιταλία".


Η αποστολή των μαθητών, των συνοδών-καθηγητών και των εκπροσώπων του Δήμου Ιλίου που παρέστησαν στις εκδηλώσεις έγινε δεκτή τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου από τον επίτιμο πρέσβη του Ελληνισμού (Ambasciatore dell' Ellenismo), Αντόνιο Άνκορα, ο οποίος καλωσόρισε τους επισκέπτες στα ελληνικά και τα γρεκάνικα και υπενθύμισε τους ιστορικούς, γλωσσικούς και πολιτιστικούς δεσμούς των ελληνόφωνων χωριών του Σαλέντο (Grecia Salentina) με τη μητροπολιτική Ελλάδα.Ακολούθως, το γρεκάνικο συγκρότημα I TAMBURELLISTI DI TORREPADULI παρουσίασε τραγούδια της Κάτω Ιταλίας στα ιταλικά και τα γρεκάνικα. Ξεχωριστή στιγμή αποτέλεσε η χορευτική απόδοση μιας ταραντέλας, παραδοσιακού χορού του Ιταλικού Νότου, που χρησιμοποιούσαν για εξορκισμούς και θεραπεία στο δάγκωμα της αράχνης (tarantula).(Δείτε βίντεο)


Οι μαθητές και οι συνοδοί τους ξεναγήθηκαν στα ελληνόφωνα χωριά της περιοχής (Μαρτινιάνο, Καλημέρα, Κουτροφιάνο, Γκαλατίνα, Καστρινιάνο ντι Γκρέτσι κ.ά.) από τον ελληνόφωνο Αντόνιο Παλαμά, υπεύθυνου του λαογραφικού μουσείου στο χωριό Καλημέρα.


Το πρόγραμμα των δύο πλευρών παρουσιάστηκε στο μεσαιωνικό κάστρο Castello de Monti παρουσία πλήθους κόσμου. Μετά από σύντομους χαιρετισμούς που απηύθυναν οι εκπρόσωποι των δύο πλευρών, οι μαθητές από το Corigliano, μέλη της Orchestra Sparagnina του Instituto Comprensivo του Corigliano, παρουσίασαν τοπικούς χορούς και τραγούδια με τη συνοδεία κρουστών (ταμπουρέλα) και εγχόρδων παραδοσιακών και αυτοσχέδιων οργάνων. Οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Ιλίου, από την πλευρά τους, απέδωσαν ελληνικά και γρεκάνικα κομμάτια (Καληνύφτα, Βαλς της Αγάπης, Τραγούδι της δουλειάς, Ωρία μου πισουλίνα, Γιάννη μου το μαντήλι σου, Τα παιδιά του Πειραιά κ.ά.) αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές. (Δείτε βίντεο)


Η βραδιά έκλεισε με την ανταλλαγή επαίνων και αναμνηστικών μεταλλίων, ενώ οι μαθητές από το Ίλιο μοίρασαν στους οικοδεσπότες βιβλία με την ιστορία της πόλης μας και την ονοματοδοσία των δρόμων της.


Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, η δήμαρχος του Corigliano d' Otranto, Μαρία Αντολοράτα Φιόρε, δήμαρχοι και εκπρόσωποι γειτονικών δήμων και Κοινοτήτων της Grecia Salentina, ενώ ο δήμος Ιλίου εκπροσωπήθηκε από τους κ.κ. Γιάννη Κουτσανδρέα, Κώστα Παυλόπουλο και Θεόδωρο Ηλιάδη.


Παράλληλα με τις πολιτιστικές εκδηλώσεις οι εκπρόσωποι των δύο δήμων αντάλλαξαν απόψεις για τη συγκεκριμενοποίηση της συνεργασίας τους και εν' όψει της σχεδιαζόμενης κατάθεσης πρότασης στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος "Η Ευρώπη για τους Πολίτες 2007-2013". Πιο συγκεκριμένα, συμφωνήθηκε σε πρώτη φάση η δημιουργία ιστοσελίδας ή "κουμπιού" (link) στην υπάρχουσα ιστοσελίδα του δήμου Ιλίου το αμέσως προσεχές διάστημα με πληροφορίες για τη δρομολογούμενη αδελφοποίηση των δύο πλευρών. Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα φιλοδοξεί, επίσης, να αποτελέσει ηλεκτρονική βάση δεδομένων με πληροφορίες για τις σχέσεις της Ελλάδας με την Κάτω Ιταλία, τη διάλεκτο γκρίκο, τον αποικισμό και την ελληνική διασπορά κ.ά.

 

Πίσω
 

Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί
Σταθμοί

Κέντρα Εξυπηρέτησης
Πολιτών

Πιστοποιημένο Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας

Ημερήσιο Δελτίο Τιμών Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης

Η κίνηση στους δρόμους

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ

Πόλη για ποδήλατο
 
Η συγκοινωνία είναι κοινωνικό αγαθό
 
Πληροφορίες για το Δημαρχιακό
Μέγαρο Περιοδικό Ιλιον

Χάρτης Ιλίου μέσω google
 
Ανακύκλωση - Το περιβάλλον είναι υπόθεση όλων μας

ΠΑΡΚΟ Αντώνης Τρίτσης 
 
Κανάλι
Δήμου Ιλίου στο youtube.com


 
Κανάλι Δήμου Ιλίου στο twitter.com

Newsletter