Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Δ. Ιλίου


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ

Ιστορικό Λεύκωμα

Εθνικό Δίκτυο
Άμεσης Κοινωνικής ΠαρέμβασηςΙστορικές Οικογένειες
Δήμου Ιλίου

ΔιαύγειαΑνοικτή Διακυβέρνηση

Μάθετε για τις Ηλεκτρονικές
Υπηρεσίες

Web TV

Κανονισμός Προστασίας του Περιβάλλοντος

Αδελφοποίηση Δήμου Ιλίου με το δήμο Νότιας Ιταλίας

Αδελφοποίηση δήμου Ιλίου με το δήμο
της Ρουμανίας Tulcea

Στηρίζουμε την αγορά της πόλης μας

Καθαρή Πόλη

 

Η γνώμη σας μετράει
Πόσο αξιόπιστες σας φαίνονται οι Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες?

α. Πολύ
β. Λίγο
γ. Καθόλου
δ. Δεν θα τις χρησιμοποιήσω

Πάρκο Αντώνης Τρίτσης

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player 
Οι θέσεις του δημάρχου Νίκου Ζενέτου
 

 

Δείτε εδώ την συνέντευξη του Δημάρχου Ιλίου Νίκου Ζενέτου για το Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» στην εκπομπή «Καλημέρα Αττική» του καναλιού BLUESKY στις 28.01. 2013

Δείτε εδώ την τοποθέτηση του Δημάρχου Ιλίου Νίκου Ζενέτου για το Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης "Αντώνης Τρίτσης", στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής στις 15.05.2012
 

 

Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στο Πάρκο


 
Το περιβάλλον στην Ελλάδα, την Ευρώπη, αλλά και παγκοσμίως, σταδιακά καταστρέφεται, η ποιότητα ζωής των πολιτών υποβαθμίζεται και οι ενεργειακοί πόροι του πλανήτη κατασπαταλώνται. Είναι προφανές ότι η απειλή είναι πλέον ορατή, τόσο για το περιβάλλον όσο και για όλους εμάς, και γι’ αυτό πρέπει καθένας μας να αναλάβει δράση, προκειμένου να καταφέρουμε να προλάβουμε τις πραγματικά ανυπολόγιστες συνέπειες που μπορεί να έχει μια περιβαλλοντική καταστροφή.
 

Στο Ίλιον, ο σεβασμός του περιβάλλοντος και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών μας είναι πάντα οι βασικοί άξονες πάνω στους οποίους στηρίζεται ο σχεδιασμός της ανάπτυξης της πόλης μας. Η βιώσιμη ανάπτυξη είναι, άλλωστε, η κύρια προϋπόθεση για τη δημιουργία μιας βιώσιμης πόλης, για όλους εμάς και τα παιδιά μας.
 

 
Πάρκο   Πάρκο
 
 

 

 

Επίτροπος περιβάλλοντος

 

O Δήμαρχος Ιλίου, με αντιπροσωπεία του ΕΣΔΚΝΑ, επισκέφτηκε στις Βρυξέλλες τον Επίτροπο Περιβάλλοντος Σταύρο Δήμα.

Ο κ. Ζενέτος, παρέδωσε στον Επίτροπο υπόμνημα με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης» αλλά και προτάσεις για να γίνει αυτός ο χώρος των 1.150 στρεμμάτων όαση πρασίνου, αθλητισμού και πολιτισμού, με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Βασικός σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση του κ. Δήμα για θέματα περιβάλλοντος και ειδικότερα η πορεία υλοποίησης του περιφερειακού σχεδιασμού του ΕΣΔΚΝΑ για τα απορρίμματα της Αττικής.
 

 
Ακέραιη η ευθύνη των Κυβερνήσεων για την εγκατάλειψη.
 

       Μαζί με τους γειτονικούς Δήμους, τον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο Δυτικής Αθήνας και Περιβαλλοντικούς Φορείς, ο Δήμος Ιλίου πρωτοστατεί για να μπει τέλος στις εικόνες εγκατάλειψης και ντροπής που παρουσιάζει το πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» Την τελευταία διετία οι κινητοποιήσεις ήταν συνεχείς με συγκεντρώσεις μέσα στο πάρκο, δενδροφυτεύσεις, συγκρότηση επιτροπής διάσωσης, εκστρατείες ενημέρωσης του κόσμου, ενημέρωση του Πρωθυπουργού, των πολιτικών κομμάτων, των βουλευτών της Β΄ Αθήνας κ.α.
Οι ελπίδες για τη διάσωση αυτής της μοναδικής όασης πρασίνου των 1.150 στρεμμάτων αναπτερώθηκαν την άνοιξη του 2009 όταν ο τότε Υπουργός ΥΠΕΧΩΔΕ ανακοίνωνε:
Τη διάθεση 1.400.000 δρχ για έργα περιβάλλοντος και αποκατάστασης των λειτουργιών του πάρκου.
Τη χορήγηση € 400.000 ετησίως για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών του Καλή τη πίστη οι Δήμαρχοι της περιοχής και ο ΑΣΔΑ ανέστειλαν , μετά τις εξαγγελίες του κ. Σουφλιά, τις κινητοποιήσεις, δυστυχώς όμως για άλλη μια φορά οι υποσχέσεις αθετήθηκαν και οι εικόνες καταστροφής παραμένουν για να τις αντικρίζουν οι επισκέπτες του πάρκου.
Αποτέλεσμα αυτής της αδιαφορίας, εκτός των άλλων είναι και η για πρώτη φορά αδυναμία καταβολής μισθών στους 5 εργαζόμενους ακόμη και η πληρωμή του ηλεκτρικού ρεύματος.
Οι εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης δεν έμειναν με σταυρωμένα τα χέρια μπροστά στη συνεχιζόμενη αδράνεια της κεντρικής διοίκησης. Ενημέρωσαν την αρμόδια Υπουργό και τον Πρωθυπουργό για την απαράδεκτη κατάσταση που υπάρχει στο πάρκο και ζήτησαν «την ταχύτατη έναρξη κατασκευής των έργων αποκατάστασης και την χορήγηση των προβλεπόμενων πιστώσεων για τη λειτουργία του».
Οι Δήμαρχοι Ιλίου, Αγίων Αναργύρων και Καματερού επισημαίνουν σε επιστολή τους ότι «δεν είναι διατεθειμένοι να ανεχτούν άλλη καθυστέρηση» και ζητούν από την Κυβέρνηση «να στρατευτεί μαζί με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους πολίτες για να γίνει το πάρκο όαση πρασίνου, οικολογίας και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης».


 

Πάρκο Αντώνης Τρίτσης

 

Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί
Σταθμοί

Κέντρα Εξυπηρέτησης
Πολιτών

Πιστοποιημένο Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας

Ημερήσιο Δελτίο Τιμών Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης

Η κίνηση στους δρόμους

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ

Πόλη για ποδήλατο
 
Η συγκοινωνία είναι κοινωνικό αγαθό
 
Πληροφορίες για το Δημαρχιακό
Μέγαρο Περιοδικό Ιλιον

Χάρτης Ιλίου μέσω google
 
Ανακύκλωση - Το περιβάλλον είναι υπόθεση όλων μας

ΠΑΡΚΟ Αντώνης Τρίτσης 
 
Κανάλι
Δήμου Ιλίου στο youtube.com


 
Κανάλι Δήμου Ιλίου στο twitter.com

Newsletter