Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για τις αθλητικές εγκαταστάσεις και το Πάρκο Τρίτση από τον Δήμο Ιλίου

Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για τις αθλητικές εγκαταστάσεις και το Πάρκο Τρίτση από τον Δήμο Ιλίου

Συνεδριάζει εκτάκτως, απόψε Τρίτη 20 Οκτωβρίου, το Δημοτικό Συμβούλιο Ιλίου με θέμα «Ενημέρωση σχετικά με την Απόφαση του Φορέα Διαχείρισης του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης» και τη μη ικανοποίηση των προϋποθέσεων συμμετοχής του Δήμου Ιλίου στο Διοικητικό του Συμβούλιο».

Ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος θα ενημερώσει το Σώμα σχετικά με την απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης του Πάρκου, με βάση την οποία δεν έγινε αποδεκτή, στο σύνολό της, η τεκμηριωμένη πρόταση του Δήμου για την επαναφορά παραχώρησης χώρων ζωτικής σημασίας (αθλητικές εγκαταστάσεις, χώροι στάθμευσης, πράσινο σημείο, αμαξοστάσιο κλπ.). Η απόφαση για παραχώρηση μόνο των ήδη διαμορφωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων αποτελεί κενό γράμμα, αφού δεν παραχωρούνται ταυτόχρονα χώροι απολύτως απαραίτητοι για την αδειοδότηση και λειτουργία τους.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Δήμος Ιλίου, με το υπ’ αριθμ. Πρωτ. 59714/20.11.2019 έγγραφο, είχε ορίσει εκπροσώπους του στο Δ.Σ του Φορέα Διαχείρισης, με συγκεκριμένες προϋποθέσεις, μεταξύ των οποίων και η τακτοποίηση των παραπάνω εκκρεμοτήτων.

Ο Δήμος Ιλίου επισημαίνει ότι οι αθλητικές εγκαταστάσεις στο σύνολό τους αποτελούν το αθλητικό ισοζύγιο της πόλης, έχουν κατασκευασθεί με ίδιους πόρους, χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από τον Δήμο εδώ και πολλές δεκαετίες και συντηρούνται με δικές του δαπάνες. Εμμένει δε στην τεκμηριωμένη πρότασή του για την παραχώρηση χώρων, ζωτικής σημασίας, για τις ανάγκες των 140 χιλιάδων κατοίκων του Ιλίου.

 

image

 

Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για τις αθλητικές εγκαταστάσεις και το Πάρκο Τρίτση από τον Δήμο Ιλίουa