Δίκτυο Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης

image
Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο, Κοινωνικό Συσσίτιο Δήμου Ιλίου
(«Ίλιον-Στήριξη»)

 

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ιλίου υλοποιεί σε συνεργασία με την Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ»,  στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική 2014-2020», το Πρόγραμμα «Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών: α) Κοινωνικό Παντοπωλείο, β) Κοινωνικό Φαρμακείο, γ) Κοινωνικό Συσσίτιο Δήμου Ιλίου («Ίλιον-Στήριξη»), με κωδικό ΟΠΣ: 5001294. Το πρόγραμμα αποτελεί μετεξέλιξη της δράσης «Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας» που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του ΕΠΑΝΑΔ 2007-2013.

Στόχος της τρέχουσας δράσης αποτελεί η αντιμετώπιση του φαινομένου της ακραίας φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, μέσω της υποστήριξης ομάδων του τοπικού πληθυσμού που πλήττονται ή απειλούνται από τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Για το σκοπό αυτό έχει αναπτυχθεί ένα πλέγμα παροχής κοινωνικών υπηρεσιών που θα υποστηρίζει τις συγκεκριμένες ομάδες, που περιλαμβάνει:
image
Κοινωνικό Παντοπωλείο: Αφορά στη διανομή σε σταθερή και τακτική βάση τροφίμων, ειδών παντοπωλείου, ειδών ατομικής υγιεινής, κατεψυγμένων προϊόντων, ειδών ένδυσης και υπόδησης, βιβλίων, παιχνιδιών, cd, κ.λπ., σε ωφελούμενα άτομα και οικογένειες που τα έχουν ανάγκη.

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 9.00-17.00

 

image
Δομή Παροχής Συσσιτίου: Αφορά στην παροχή γευμάτων σε σταθερή και τακτική βάση σε ωφελούμενα άτομα και οικογένειες που τα έχουν ανάγκη. Η παρασκευή και παροχή γευμάτων  πραγματοποιείται σε πλήρη συμφωνία με τις κείμενες υγειονομικές διατάξεις.
 
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 13.00-15.00
 

 

image
 
Κοινωνικό Φαρμακείο: Αφορά στην παροχή σε σταθερή και τακτική βάση δωρεάν φαρμάκων, υγειονομικού υλικού και παραφαρμακευτικών προϊόντων, σε ωφελούμενα άτομα που τα έχουν ανάγκη.

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00-15.00

 

Μέσω της λειτουργίας των δομών παρέχονται, επίσης, σε όσα άτομα το επιθυμούν, υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και πληροφόρησης, με στόχο την ενδυνάμωση και κοινωνική ενσωμάτωση των ωφελούμενων.
 
Ωφελούμενοι
των υπηρεσιών μπορεί να είναι άτομα/νοικοκυριά που διαμένουν στο Δήμο Ιλίου, τα οποία βάσει κριτηρίων και σχετικών αποδεικτικών στοιχείων, βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούνται από φτώχεια (π.χ. άστεγοι, άποροι, ανασφάλιστοι, κ.ο.κ.), καθώς και οι δικαιούχοι/αιτούντες διεθνούς προστασίας.

Η συμμετοχή και κινητοποίηση των πολιτών κρίνεται πολύ σημαντική για την επιτυχία της προσπάθειας, καθώς η εθελοντική προσφορά όλων μας που μπορεί να εκφραστεί δωρίζοντας τρόφιμα, φάρμακα ή οτιδήποτε άλλο δεν χρειαζόμαστε πια, μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά έναν συνάνθρωπό μας που έχει ανάγκη.

 
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
Ικάρου 28 και Κάλχου 64, 13122 Ίλιον 
Τηλ. Επικοινωνίας: 210.2612.603  /  210.2610.798/ 210.2612.673
09:00-16:00
image
image
image
image