Δημοτικά Ιατρεία

Ο Δήμος Ιλίου μέσω της Κοινωνικής Υπηρεσίας, θέτοντας την υγεία των δημοτών του σε προτεραιότητα, λειτουργεί δύο μονάδες Δημοτικών Ιατρείων στον Άγ. Φανούριο και στον Αγ. Νικόλαο, με στόχο την κάλυψη αναγκών προληπτικής ιατρικής των κατοίκων του Ιλίου.

Στα δημοτικά ιατρεία υλοποιούνται με αξιοπιστία προγράμματα με σκοπό την πρόληψη, την ενημέρωση και τον προσυμπτωματικό έλεγχο πληθυσμιακών ομάδων, όπως, σπιρομέτρηση,  μέτρηση οστικής πυκνότητας, τεστ – παπ, μαστογραφία σε συνεργασία με Δημόσια Νοσοκομεία, ΜΚΟ και εθελοντές ιατρούς και παρέχονται δωρεάν νοσηλευτικές υπηρεσίες όπως μέτρηση αρτηριακής πίεσης, σακχάρου αίματος και χοληστερίνης. Ακόμη παρέχονται ενεσοθεραπείες και αντιγριπικά εμβόλια (με παραπεμπτικό ιατρού).

Τα δημοτικά ιατρεία στελεχώνονται από νοσηλεύτριες και ειδικούς επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων. Ειδικότερα, ομάδα εθελοντών ψυχολόγων αποτελούμενη από τους Ράπτη Αγάπη, Χρόνη Ελπίδα, Λύκου Ευανθία, Ψυλόγλου Στυλιανό και Ιωακειμοπούλου Αικατερίνη , υπό την εποπτεία του συνεργάτη ιατρού Παιδοψυχιάτρου κου Κουτσανδρέα Ιωάννη, παρέχει δωρεάν υπηρεσίες συμβουλευτικής ψυχολογικής υποστήριξης σε κατοίκους του Δήμου Ιλίου κάθε Τρίτη απόγευμα, στο Δημοτικό Ιατρείο του Αγ. Νικολάου,  μετά από αίτηση τους στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ιλίου.

 

image

1η ΜΟΝΑΔΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ

Διεύθυνση: Αγίου Νικολάου & Ζίτσης (εντός της πλατείας)

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 5010074
email: agnik.iatria@ilion.gra

Ωράριο λειτουργίας κατόπιν ραντεβού:

Δευτέρα πρωί 08:00- 15:00 και

Τρίτη απόγευμα 13:00-20:00

2η ΜΟΝΑΔΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ

Διεύθυνση: Γρηγορίου Ε΄ 25 Αγ. Φανούριος

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 2624090 
email :agfan.iatria@ilion.gra

Ωράριο λειτουργίας κατόπιν ραντεβού:

Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή πρωί 08:00-15:00

image
image

Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων

Η δραστηριότητα και το έργο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγειών Πόλεων, μέλος του οποίου είναι και ο Δήμος Ιλίου, εκτείνεται σε όλη την επικράτεια. Το δίκτυο έχει ως σκοπό την πρόληψη των νοσημάτων, την προαγωγή της υγείας και γενικότερα την προώθηση ολοκληρωμένων πολιτικών και δράσεων στο πεδίο της δημόσιας υγείας. Δραστηριοποιείται κυρίως στους τομείς της υγειονομικής ενημέρωσης, της προστασίας του περιβάλλοντος και της προληπτικής ιατρικής.

Στόχος λειτουργίας του δικτύου είναι η δημιουργία δικτύων συνεργασίας μεταξύ των Δήμων μελών του, με στόχο τη βελτίωση του φυσικού, πολιτιστικού, κοινωνικού περιβάλλοντος και του επιπέδου ευημερίας των πολιτών που ζουν στα ευρύτερα όρια των Δήμων που συμμετέχουν. Η εταιρεία λειτουργεί και ως «φόρουμ» ανταλλαγής εμπειριών και λήψης μέτρων για την προαγωγή και εφαρμογή σε τοπικό επίπεδο των αρχών της παγκόσμιας οργάνωσης υγείας «Υγεία για Όλους» και της «Ατζέντα 21» του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Αναλαμβάνει πρωτοβουλίες σε πανελλαδικό επίπεδο, διοργανώνοντας επιστημονικές ημερίδες, συνέδρια, εκστρατείες ενημέρωσης, καθώς και προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου, περιβαλλοντικά κ.ά.

image

Παροχή υπηρεσιών πρόληψης και προαγωγής της υγείας σε όλους τους δημότες

 

Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ιλίου είναι μια νέα δημοτική δομή που σκοπό έχει την ενημέρωση όλων των πολιτών και τη διοργάνωση προληπτικών εξετάσεων για 11 κύρια νοσήματα, προτεινόμενα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, για τα οποία έχει αποδειχθεί με μελέτες πως η έγκαιρη προληπτική παρέμβαση και ανίχνευση τυχόν συμπτωμάτων κρίνεται αποτελεσματική και μπορεί να σώσει ζωές.

Επίσης ο Δήμος έχει εξασφαλίσει την πρόσβαση σε δωρεάν λογισμικό, το οποίο αυτοματοποιημένα ενημερώνει τους πολίτες, μέσα από το προσωπικό τους προφίλ, σχετικά με τις προληπτικές εξετάσεις που προτείνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για την ηλικία και το φύλο τους, καθώς και με την πάροδο του χρόνου υπενθυμίζει την επανεξέταση τους.

Για την εγγραφή σας στο Λογισμικό μπορείτε να επισκεφτείτε τον ιστότοπο: www.kepygeias.orga και να επιλέξετε ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΙΛΙΟΥ.

Τα 11 νοσήματα είναι:

1. ΠΡΟΛΗΨΗ ΑΝΕΥΡΥΣΜΑΤΟΣ ΚΟΙΛΙΑΚΗΣ ΑΟΡΤΗΣ

2. ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΠΑΧΕΟΣ ΕΝΤΕΡΟΥ

3. ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ

4. ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ

5. ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΤΡΑΧΗΛΟΥ ΤΗΣ ΜΗΤΡΑΣ

6. ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΩΝ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ-ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ

7. ΠΡΟΛΗΨΗ ΜΕΛΑΝΩΜΑΤΟΣ

8. ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ

9. ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ

10. ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟΦΡΑΚΤΙΚΗ ΠΝΕΥΜΟΝΟΠΑΘΕΙΑ (ΧΑΠ)

11. ANNOIA

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ιλίου  και την εγγραφή σας στο Λογισμικό μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα επικοινωνίας:

210 2639380, 210 2624090, 210 5010074, Δευτέρα – Παρασκευή, 8.30. – 14.30.

  1. Αρμόδιοι υπάλληλοι: Βαβουράκη Χρυσούλα, Κούβαρη Σμαράγδα.