Ομαλή και ασφαλής η επιστροφή μαθητών στα σχολεία του Δήμου Ιλίου

Ομαλή και ασφαλής η επιστροφή μαθητών στα σχολεία του Δήμου Ιλίου

Με μεγάλο ποσοστό συμμετοχής επέστρεψαν στα θρανία οι μαθητές στα Δημοτικά, τα Νηπιαγωγεία, τους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ιλίου, όπως προκύπτει από την καταγραφή των δυο πρώτων ημερών επαναλειτουργίας, κατά την οποία εφαρμόστηκε η εκ περιτροπής προσέλευση.

Η προσαρμογή της σχολικής καθημερινότητας στα νέα δεδομένα έγινε με απόλυτα ομαλό τρόπο και αυστηρή τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας, από διευθυντές, εκπαιδευτικούς και  προσωπικό καθαριότητας των σχολείων. Το ίδιο ομαλή και χωρίς προβλήματα ήταν η προσαρμογή και στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η συμμετοχή των μαθητών στα Δημοτικά σχολεία ήταν της τάξης του 80%, στα Νηπιαγωγεία 68% και στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς προσήλθε περίπου το 70% των παιδιών.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος:

«Η συστηματική και οργανωμένη δουλειά των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου και η καλή συνεργασία της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής με τους Διευθυντές των σχολείων, είχε ως αποτέλεσμα οι μαθητές να επιστρέψουν σε χώρους καθαρούς, ασφαλείς και προστατευμένους. Να επανέλθουν στον φυσικό τους χώρο, εκεί όπου μπορούν να τηρούν, με την επίβλεψη των δασκάλων τους και όσο το δυνατόν καλύτερα, κανόνες και μέτρα προστασίας. Ο Δήμος Ιλίου θα εξακολουθεί να στηρίζει με έμπρακτο τρόπο, όλη την εκπαιδευτική κοινότητα σε αυτήν την ιδιαίτερη περίοδο. Στο μέτρο που του αναλογεί και με το αυξημένο ενδιαφέρον που δείχνει πάντοτε σε δομές που αφορούν τα παιδιά μας».

 

image

Δ.Τ. 20200603 – Ομαλή και ασφαλής η επιστροφή μαθητών στα σχολεία του Δήμου Ιλίουa