Φιλαρμονική

Η ιστορία της Φιλαρμονικής του Δήμου Ιλίου ξεκίνησε στις αρχές του 1950. Το 1981, επί δημαρχίας Β. Κουκουβίνου, πραγματοποιήθηκαν σημαντικές αλλαγές στη Φιλαρμονική, με την πρόσληψη διπλωματούχων μουσικών ως μόνιμα στελέχη της, με αποτέλεσμα την ουσιαστική αναβάθμισή της.

Παράλληλα με την αναβάθμιση της Φιλαρμονικής, ιδρύθηκε και η “Σχολή Μουσικής του Δήμου Νέων Λιοσίων” και άνοιξαν νέοι ορίζοντες στην μουσική παιδεία του Δήμου. Το έντονο ενδιαφέρον των δημοτών μας γέννησε την ανάγκη της δημιουργίας του Δημοτικού Ωδείου που συνεχίζει μέχρι σήμερα σε συνεργασία με τη φιλαρμονική να προσφέρει υψηλό επίπεδο μόρφωσης στο μουσικό τομέα.

Η Φιλαρμονική του Δήμου Νέων Λιοσίων τότε, υποστηριζόμενη πλέον και από τους μουσικούς της νεοϊδρυθείσσας Σχολής Μουσικής, είχε έντονη παρουσία σε παρελάσεις, λιτανείες, χορούς, στο Καρναβάλι, αλλά και σε πολλές άλλες εκδηλώσεις, ξεχωρίζοντας σαφώς από άλλες δημοτικές φιλαρμονικές της εποχής.

Σήμερα, η Φιλαρμονική του Δήμου Ιλίου συνεχίζει αδιάποκα και πάντα με το ίδιο μεράκι το σημαντικό έργο της, εκπαιδεύοντας σπουδαίους μουσικούς. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι πρώην μαθητές της έχουν διακριθεί στα μουσικά γυμνάσια της χώρας, έχουν εισαχθεί στα τμήματα Μουσικών Σπουδών των ελληνικών Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και έχουν διαγράψει λαμπρή πορεία ως επαγγελματίες μουσικοί.

Γενικές πληροφορίες

Η Φιλαρμονική του Δήμου Ιλίου παρέχει, σε όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, δωρεάν τα μουσικά όργανα, τα μαθήματα θεωρίας της μουσικής και μουσικών οργάνων καθώς και τις στολές για τις εμφανίσεις τους.

Η παρουσία της Φιλαρμονικής σε μια προγραμματιζόμενη εκδήλωση μπορεί να διασφαλιστεί κατόπιν συνεννόησης με τους υπεύθυνους ή με το Πολιτιστικό Κέντρο “Μελίνα Μερκούρη” του Δήμου Ιλίου.

Στοιχεία επικοινωνίας

Διεύθυνση: Δαναών 69 και Πρωτεσιλάου, 3ος Όροφος,

Τηλέφωνο: 210 2628927

e-mail: filarmoniki@ilion.gra

Πληροφορίες για Φιλαρμονική: Δευτέρα έως Πέμπτη 17:30-19:30