Μέτρα στήριξης της αγοράς συζήτησαν Δήμαρχος Ιλίου και Εμπορικός Σύλλογος

Μέτρα στήριξης της αγοράς συζήτησαν Δήμαρχος Ιλίου και Εμπορικός Σύλλογος

Τρόπους στήριξης της τοπικής αγοράς και διευκολύνσεων για την, όσο τον δυνατόν, πιο ομαλή επιστροφή στην κανονικότητα και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας, συζήτησαν, μέσω τηλεδιάσκεψης, ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος και τα μέλη του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Ιλίου. Συμμετείχαν, επίσης, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργος Φερεντίνος και η αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Καθαριότητας Παναγιώτα Μηλιώνη.

Ο κ. Ζενέτος αναφέρθηκε στα μέτρα που έχει λάβει μέχρι σήμερα η δημοτική αρχή (απαλλαγή από τέλη κοινοχρήστων χώρων, αναστολή κατασχέσεων, πάγωμα δόσεων, καθαρισμούς, απολυμάνσεις, φύτευση εποχιακών λουλουδιών κ.ά.), ενώ εμφανίστηκε ιδιαίτερα θετικός στο ενδεχόμενο επέκτασης του κοινόχρηστου χώρου που καταλαμβάνουν τα καταστήματα εστίασης, χωρίς επιβάρυνση τελών, με στόχο να έχουν την ίδια δυναμικότητα με το παρελθόν. Αναφορικά με τη μείωση των δημοτικών τελών σε καταστήματα και επιχειρήσεις, διευκρίνισε ότι πρόκειται για μέτρο που εξετάζεται με προσοχή, προκειμένου να μην τεθεί σε κίνδυνο η λειτουργία του Δήμου, καθώς η αντιμετώπιση της πανδημίας έχει δημιουργήσει πολλαπλές δαπάνες, χωρίς αντίστοιχα έσοδα. Υπενθύμισε επίσης, ότι τα τέλη στον Δήμο Ιλίου παραμένουν αμετάβλητα από το 2009 και σημαντικά μειωμένα τα τελευταία επτά χρόνια.

Επιπλέον, ζήτησε τη συνεργασία του εμπορικού συλλόγου για την προστασία της δημόσιας υγείας και την απρόσκοπτη λειτουργία της πόλης. “Ανοίγουμε σταδιακά την οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα, γνωρίζοντας ότι το στοίχημα της επόμενης μέρας είναι σύνθετο και εξαιρετικά σημαντικό. Συνεχίζουμε την πολύ καλή συνεργασία μας με τον εμπορικό κόσμο, στο πλαίσιο της αλληλοκατανόησης για τη δύσκολη καμπή στην οποία βρισκόμαστε, αλλά και της κοινής μας θέλησης να διατηρήσουμε την αγορά του Ιλίου ζωντανή και ελκυστική για κατοίκους και επισκέπτες” επεσήμανε.

image