Πυρετώδεις ρυθμοί για την επαναλειτουργία σχολείων και παιδικών σταθμών στον Δήμο Ιλίου

Πυρετώδεις ρυθμοί για την επαναλειτουργία σχολείων και παιδικών σταθμών στον Δήμο Ιλίου

Απόλυτα έτοιμες για την επιστροφή των μαθητών στα θρανία, τη Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020, είναι οι σχολικές μονάδες που στεγάζουν τα 22 Δημοτικά, τα 31 Νηπιαγωγεία και τους 12 βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ιλίου. Στους εσωτερικούς, εξωτερικούς χώρους και αύλειους χώρους των σχολείων πραγματοποιήθηκαν καθαρισμοί και αποψιλώσεις από την Διεύθυνση Πρασίνου, ενώ η Τεχνική Υπηρεσία προχώρησε σε παρεμβάσεις, όπου κρίθηκε αναγκαίο.

Η Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή, κινούμενη ανεξάρτητα από την προμήθεια του Υπουργείου Παιδείας, εφοδίασε επιπρόσθετα τα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία με μεγάλη ποσότητα υγειονομικού υλικού (αντισηπτικά υγρά, μάσκες, γάντια) ενώ οι Διευθυντές των σχολείων έχουν προμηθευτεί τα απαραίτητα υλικά καθαριότητας. Ο καθαρισμός των σχολικών μονάδων θα είναι συνεχής σε όλη τη διάρκεια της ημερήσιας λειτουργίας τους ενώ οι αίθουσες διαμορφώθηκαν με το απαιτούμενο μέτρο απόστασης ανάμεσα στα θρανία. Ανάλογη μέριμνα, με ιδιαίτερη προσοχή, έχει ληφθεί και για τους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς του Δήμου.

Να σημειωθεί, ότι υπήρξαν αλλεπάλληλες επαφές του Προέδρου της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δημήτρη Γαλούνη με τους Διευθυντές των σχολείων, ώστε η επανεκκίνηση να γίνει απρόσκοπτα και με την αυστηρή τήρηση των οδηγιών του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος:

«Η επιστροφή των μαθητών στον φυσικό τους χώρο, σηματοδοτεί την προσπάθεια να επανέλθει η καθημερινή ζωή στην κανονικότητα. Και κανονικότητα χωρίς ανοιχτά σχολεία, δεν υπάρχει. Ο Δήμος Ιλίου έχει εξασφαλίσει την επαναλειτουργία όλων των σχολικών μονάδων, σε χώρους όπου τα παιδιά μας θα νιώθουν και θα είναι ασφαλή. Είμαστε κοντά σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, έτοιμοι να τους παρέχουμε οτιδήποτε επιπλέον χρειαστούν. Κερδίζουμε μέρα – μέρα τη μάχη και είμαι βέβαιος ότι θα κερδίσουμε και τον τελικό πόλεμο. Μαζί».

image