Τηλε-ημερίδα για τα νέα δεδομένα της πανδημίας στην οικογένεια από τον Δήμο Ιλίου

Τηλε-ημερίδα για τα νέα δεδομένα της πανδημίας στην οικογένεια από τον Δήμο Ιλίου

Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ελληνική οικογένεια, σε σχέση με τα νέα δεδομένα της πανδημίας, βρέθηκαν στο επίκεντρο τηλε-ημερίδας που πραγματοποίησε η Σχολή Γονέων Προσχολικής Ηλικίας του Δήμου Ιλίου, με ομιλητές τον παιδοψυχίατρο του Δήμου Ιωάννη Κουτσανδρέα και τον ψυχολόγο Παναγιώτη Καμπισιούλη.

Ο κ. Κουτσανδρέας τόνισε ότι τα παιδιά ανταποκρίνονται καλύτερα στον φόβο της πανδημίας, αν τον έχουν διαχειριστεί πρώτα οι ίδιοι οι γονείς και συνέστησε να τους εξηγούν με απλά και κατανοητά λόγια ποια είναι η κατάσταση που βιώνει ολόκληρος ο πλανήτης. Από την πλευρά του, ο κ. Καμπισιούλης σημείωσε ότι η κρίση έδωσε τη δυνατότητα στους γονείς να ορίσουν μια νέα έκδοση «φυσιολογικής» ζωής, μέσα στην οποία υπάρχει η ουσιαστική επαφή με τα παιδιά τους.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος:

«Η νέα πραγματικότητα άλλαξε πολλά δεδομένα στην καθημερινότητά μας και μας ανάγκασε να προσαρμοστούμε σε αυτά. Είναι στο χέρι μας να αντιστρέψουμε την κατάσταση και, πίσω από την υποχρεωτική αλλαγή, να ανακαλύψουμε τον τρόπο και τη διάθεση να περνάμε ποιοτικό και δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά μας. Ο Δήμος Ιλίου θα συνεχίσει να προσφέρει δυνατότητες και διεξόδους για αυτό, οργανώνοντας ανάλογες διαδικτυακές συζητήσεις με επιστήμονες».

image