Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Ιλίου σχετικά με κεραία κινητής τηλεφωνίας

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Ιλίου σχετικά με κεραία κινητής τηλεφωνίας

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιλίου στη συνεδρίασή του την Τρίτη 19.05.2020, ενέκρινε ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα σχετικά με κεραία κινητής τηλεφωνίας:

«Με το παρόν ψήφισμα το Δημοτικό Συμβούλιο ζητά, προς όλες τις αρμόδιες αρχές, την άμεση απομάκρυνση κεραίας κινητής τηλεφωνίας που βρίσκεται σε οίκημα επί της οδού Σύρου 17 στο Περιστέρι.

Αν και η εν λόγω κεραία, εντάσσεται στα διοικητικά όρια του Δήμου Περιστερίου, οι συνέπειες της λειτουργίας της επηρεάζουν δημότες και κατοίκους τόσο του Δήμου Ιλίου, όσο και του Δήμου Περιστερίου, καθώς η οδός Σύρου αποτελεί όριο των δύο Δήμων.

Η κεραία κινητής τηλεφωνίας, που τοποθετήθηκε κατά τη διάρκεια του περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών, θίγει την ήδη υποβαθμισμένη δημόσια υγεία των κατοίκων της περιοχής, ενώ βρίσκεται σε μικρή απόσταση από δημόσιες δομές, όπως των 36ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου και το 3ο Γενικό Λύκειο Ιλίου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιλίου, εκφράζει τη στήριξή του στα αιτήματα και τις κινητοποιήσεις των κατοίκων της περιοχής και ζητά:

  • Την άμεση απομάκρυνση της συγκεκριμένης κεραίας.
  • Ανάκληση παντός τύπου άδειας που τυχόν έδωσαν οι συναρμόδιες υπηρεσίες για την τοποθέτηση της συγκεκριμένης κεραίας.
  • Να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο που εξυπηρετεί τα συμφέροντα και την ασυδοσία των εταιρειών τηλεφωνίας, αδιαφορώντας επιδεικτικά για τη δημόσια υγεία.»

Το παρόν ψήφισμα θα κοινοποιηθεί:

  • Στον τοπικό τύπο
  • Στο διαδίκτυο

 

Ο Πρόεδρος Δ.Σ.

Χαραλαμπόπουλος Ιωάννης