01/04/2015 Χαιρετισμός Δημάρχου στην ημερίδα “Ημέρα Σταδιοδρομίας”

01/04/2015 Χαιρετισμός Δημάρχου στην ημερίδα “Ημέρα Σταδιοδρομίας”

Κυρίες και κύριοι,
Μετά την επιτυχία της «Ημέρας Σταδιοδρομίας» την περασμένη χρονιά και το αυξημένο ενδιαφέρον, η φετινή ημερίδα πραγματοποιείται σε μια προσπάθεια να παρέχουμε στους νέους και νέες, μαθητές του Λυκείου, πληροφορίες για τη σωστή επιλογή των σπουδών τους στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας μας.
Προσπαθούμε να συμβάλουμε, στο μέτρο του δυνατού, στην αποφόρτιση των νέων και των οικογενειών τους από το άγχος της επιλογής, με ενημέρωση για τις δυνατότητες σταδιοδρομίας τους μετά το Λύκειο.
Στις δύσκολες αυτές κοινωνικο-οικονομικές συνθήκες που επικρατούν και με την ανεργία να βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα, οι νέοι και οι οικογένειές του εύλογα αισθάνονται ανησυχία και αβεβαιότητα για το μέλλον.
Το κλειδί όμως, για την επιτυχία είναι οι νέοι να συλλέξουν όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για αυτό που θέλουν να ακολουθήσουν και να το αγαπήσουν. Να βαδίσουν με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία, γιατί το μέλλον τους ανήκει και περιμένει να το διεκδικήσουν.
Από την πλευρά μας, εμείς οι μεγαλύτεροι, πρέπει να τους βοηθήσουμε να ανοίξουν τα φτερά τους για να πετάξουν, με τα δικά τους όνειρα και τις δικές τους δυνάμεις, απελευθερώνοντας τους ορίζοντές τους από τα δεσμά των ενηλίκων και των σημερινών συγκυριών.
Με σταθερή πεποίθηση ότι τα δύσκολα σίγουρα θα περάσουν, συμπαραστεκόμαστε στα παιδιά μας και τα βοηθάμε να σχεδιάσουν το μέλλον τους, κατακτώντας τη δική τους θέση στη σύγχρονη κοινωνία. 
 
Ευχαριστώ.

<!–