01/06/2018 Ψήφισμα συμπαράστασης Δημοτικού Συμβουλίου Ιλίου στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη

01/06/2018 Ψήφισμα συμπαράστασης Δημοτικού Συμβουλίου Ιλίου στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιλίου στη συνεδρίασή του την Πέμπτη 24.05.2018, ενέκρινε κατά πλειοψηφία το παρακάτω ψήφισμα συμπαράστασης στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη:
 
«Εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και καταδικάζει απερίφραστα την σε βάρος του οργανωμένη και βάρβαρη φασιστική επίθεση.
 
Η πρωτοφανούς αγριότητας βία κατά του Δημάρχου προσβάλλει βάναυσα την ελευθερία της έκφρασης, τα δημοκρατικά δικαιώματα και αποτελεί χτύπημα στην Αυτοδιοίκηση, αναβιώνοντας εποχές πολιτικής ανωμαλίας που συνιστούν απειλή κατά των δημοκρατικών θεσμών.
 
Οι φασιστικές αυτές ενέργειες των δραστών της επίθεσης, αλλά και των ηθικών αυτουργών – καθοδηγητών τους, που καλλιεργούν συστηματικά και ανενόχλητοι το μίσος και την ενοχοποίηση των απόψεων, δε στρέφονται μόνο ενάντια στο Δήμαρχο ή όποιον κάθε φορά στοχοποιούν, αλλά στρέφονται συνολικά ενάντια στους δημοκρατικούς θεσμούς της χώρας.
 
Η Συντεταγμένη Πολιτεία και όλες οι πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις της χώρας οφείλουν όχι μόνο να τιμωρήσουν παραδειγματικά τους υπεύθυνους, αλλά και να τους απομονώσουν, περιφρουρώντας την ασφάλεια και τα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών.»

 
Το παρόν ψήφισμα θα κοινοποιηθεί:

  • Στην Βουλή των Ελλήνων
  • Στο Δήμο Θεσσαλονίκης
  • Στον  Τοπικό Τύπο
  • Στο διαδίκτυο      

Ο Πρόεδρος Δ.Σ.
 

Κουκουβίνος Δημήτριος

<!–