01/11/2017 Χαιρετισμός Δημάρχου Ιλίου Νίκου Ζενέτου στην εκδήλωση «ΜΥΘΟΙ & ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΑ»

01/11/2017 Χαιρετισμός Δημάρχου Ιλίου Νίκου Ζενέτου στην εκδήλωση «ΜΥΘΟΙ & ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΑ»

Κυρίες και κύριοι,
Σας καλωσορίζω σε αυτήν την πολύ σημαντική ενημερωτική εκδήλωση για ένα ζήτημα, το οποίο απασχολεί έντονα την ιατρική κοινότητα, καθώς η κατάχρηση των αντιβιοτικών έχει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία.
 
Φαίνεται όμως, ότι απασχολεί πολύ σοβαρά και το ευρύ κοινό, αφού συχνά εκφράζονται οξείς προβληματισμοί τόσο για τις Αντιβιώσεις, όσο και για τα Εμβόλια.
 
Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της συμμετοχής μας στην Εκστρατεία Ενημέρωσης για την Ορθή Χρήση των Αντιβιοτικών & των Εμβολίων και σκοπό έχει την ευαισθητοποίηση σε ό,τι αφορά την άσκοπη χρήση των αντιβιοτικών φαρμάκων και τον ρόλο των εμβολιασμών στην πρόληψη των λοιμώξεων.
 
Στον Δήμο μας δίνουμε βαρύτητα στην πρόληψη και την προαγωγή της Δημόσιας Υγείας.

Πραγματοποιούμε πλήθος δράσεων σε αυτόν τον τομέα και πιστεύουμε ότι σήμερα θα συμβάλλουμε σε αυτό το τόσο σοβαρό και ευαίσθητο θέμα, για το οποίο θα πρέπει να προβληματιστούμε, να αφυπνιστούμε και πρωτίστως να ενημερωθούμε. Γιατί η ενημέρωση είναι ο καλύτερος σύμμαχος της πρόληψης.
 
Η δική σας συμμετοχή, μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε την προσπάθεια και θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τους εξαιρετικούς ομιλητές που βρίσκονται εδώ σήμερα, για να μας λύσουν τις απορίες μας και να συμβάλουν προς αυτήν την κατεύθυνση.
 
Τέλος, θα ήθελα να συγχαρώ όλους όσους εργάστηκαν για τη διοργάνωση, την Κ.Ε.Δ.Ε. και ιδιαίτερα τον πρόεδρο κ. Γιώργο Πατούλη για τη σημαντική αυτή δράση, καθώς και όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της σημερινής εκδήλωσης.
 
Σας ευχαριστώ

<!–