02/02/2016 Ο Δήμος Ιλίου τέλεσε Αρχιερατικό μνημόσυνο στη μνήμη του Σημαιοφόρου Έκτορα Γιαλοψού

02/02/2016 Ο Δήμος Ιλίου τέλεσε Αρχιερατικό μνημόσυνο στη μνήμη του Σημαιοφόρου Έκτορα Γιαλοψού

Ο Δήμος Ιλίου τέλεσε Αρχιερατικό μνημόσυνο στη μνήμη του συμπολίτη μας Σημαιοφόρου Έκτορα Γιαλοψού, που έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος, υπηρετώντας την πατρίδα τη νύχτα του Ιανουαρίου 1996 στην κρίση των Ιμίων. Το μνημόσυνο τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας Ιλίου, προεξάρχοντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ηλιουπόλεως κ. Θεόδωρου.

Στην τελετή παρευρέθηκαν εκτός από την οικογένεια και τους συγγενείς του Σημαιοφόρου Έκτορα Γιαλοψού, πολυμελής αντιπροσωπεία του Πολεμικού Ναυτικού με επικεφαλής τον Υποναύαρχο Αλέξανδρο Διακόπουλο, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι από όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου Ιλίου και πλήθος κόσμου.

Σύντομη ομιλία πραγματοποίησαν ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος, ο Υποναύαρχος Αλέξανδρος Διακόπουλος και ο πρώην Δημοτικός Σύμβουλος και εκπαιδευτικός Ιωάννης Γκιώνης.

Σε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα της ομιλίας του ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος ανέφερε:

«Στο ξεκίνημα του 1996, η Ελλάδα βρέθηκε αντιμέτωπη με μια μεγάλη εθνική πρόκληση. Η κρίση των Ιμίων, έχει χαραχθεί βαθιά στη μνήμη μας, αφού έχασαν τη ζωή τους τρεις ήρωες του Πολεμικού μας Ναυτικού. Οι Αντιπλοίαρχοι Χριστόδουλος Καραθανάσης και Παναγιώτης Βλαχάκος και ο Σημαιοφόρος Έκτορας Γιαλοψός.
Ο συνδημότης μας Έκτορας Γιαλοψός, αποτελεί λαμπρό παράδειγμα ενός ευσυνείδητου και αφοσιωμένου πατριώτη, ο οποίος πέταξε για τα Ίμια προετοιμασμένος για τη μέγιστη προσφορά προς την πατρίδα. Έβαλε την πατρίδα και τα ιδανικά πάνω από την ζωή του, πάνω από την οικογένειά του, πάνω απ’ όλα. Είμαστε υπερήφανοι για τον Ήρωα Έκτορα Γιαλοψό.
Εμείς, ως δήμος, ως ελάχιστο φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης, δώσαμε το όνομα του σε δρόμο της πόλης μας. Όμως αυτό δεν είναι αρκετό.
Οφείλουμε όλοι να συνεχίσουμε τον αγώνα στη μνήμη του και να παραδώσουμε στη νέα γενιά μια Ελλάδα ελεύθερη, δημοκρατική, κυρίαρχη, ανεξάρτητη και Εθνικά υπερήφανη.
Αιωνία του η μνήμη. Αθάνατος.» 

02/02/2016 Ο Δήμος Ιλίου τέλεσε Αρχιερατικό μνημόσυνο στη μνήμη του Σημαιοφόρου Έκτορα Γιαλοψού

More Posts

014/2023 – εξουσιοδότηση Δημάρχου Ιλίου κ. Νίκου Ζενέτου για την συνυπογραφή κοινής αίτησης με τον ιδιοκτήτη του γεωτεμαχίου με Κ.Α.Ε.Κ. 050571028013 Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος για διόρθωση σφαλμάτων που αφορούν τα γεωμετρικά στοιχεία των κτηματολογικών εγγραφών των εγγραπτέων δικαιωμάτων της ενώπιον του Κτηματολογικού γραφείου Ιλίου a

012/2023 – λήψη απόφασης για τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 010/2023 Απόφασης Επιτροπής Ποιότητας Ζωής (ΑΔΑ: 9Κ2ΛΩΕΒ-1ΘΛ) και έγκριση του σχεδίου με τίτλο «Επιχειρησιακό σχέδιο για την εξασφάλιση κοινοχρήστων και κοινωφελών χώρων – Ε.Σ.Ε.Κ.Κ» 2021, Άξονας προτεραιότητας 2: «Αστική Αναζωογόνηση & Λοιπές Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου», σύμφωνα με τη με αρ. πρωτ. 4559/28.06.2021 (ΑΔΑ: 6ΣΠ046Ψ844-64Ν) Πρόσκληση (Ε.Σ.2021) του Πράσινου Ταμείου a