02/07/2014 Επιστολή Δημάρχου Ιλίου Νίκου Ζενέτου για το Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης»

02/07/2014 Επιστολή Δημάρχου Ιλίου Νίκου Ζενέτου για το Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης»

Ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος με αφορμή την τελευταία προκήρυξη του Μητροπολιτικού Φορέα Ανάπλασης και Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Αττικής, απέστειλε στον Πρόεδρό του επιστολή με την οποία εξέφρασε την αντίθεσή του για τις πρακτικές που ακολουθεί σε ότι αφορά το Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης», τονίζοντας ότι κάθε απόφαση του Φορέα θα πρέπει να είναι σύμφωνη με τους σκοπούς που επιτάσσει το Π.Δ. σύστασής του και κάθε δράση του Νομικού Προσώπου θα πρέπει να συνάδει με το χαρακτήρα του Μητροπολιτικού Πάρκου.
Συνεχίζοντας την επιστολή του σημείωσε: «Δυστυχώς, όμως, πολλές φορές τα παραπάνω καταστρατηγούνται και εκ του αποτελέσματος έχει αποδειχθεί ότι δεν μπορείτε να ελέγξετε ακόμη και αποφάσεις συμβατές με το Π.Δ. σύστασης του Φορέα. Οι επιχειρηματικές ή άλλες δραστηριότητες από ιδιώτες που λαμβάνουν χώρα στο Πάρκο, βρίσκονται μακριά από τον περιβαλλοντικό χαρακτήρα και την οικολογική αξία του Πάρκου, είναι ανεξέλεγκτες και χωρίς να τηρούν τους όρους συμφωνίας
Ο Δήμαρχος Ιλίου αφού αναφέρθηκε στην ολοκληρωμένη στρατηγική βιωσιμότητας του Πάρκου που διαθέτει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, στρατηγική η οποία αντιμετωπίζει με σαφή και ξεκάθαρο τρόπο τη σημερινή εικόνα απαξίωσης και εγκατάλειψης του Πάρκου, υπενθύμισε την πάγια θέση και αίτημα του Δήμου Ιλίου για παραχώρηση του Πάρκου στην Τ.Α. ως τη μόνη βιώσιμη λύση για αυτό.
Τέλος, προειδοποίησε ότι ως διοίκηση θα περιφρουρήσει τον Περιβαλλοντικό και Δημόσιο χαρακτήρα του Πάρκου «πιστεύοντας ότι το φυσικό περιβάλλον δεν είναι αγοραία αξία και δεν θα πρέπει να υποτάσσεται στους νόμους του κέρδους και της αγοράς» και δήλωσε ότι έχει «πάντα ανοικτό μέτωπο με το είδος της “ανάπτυξης” που καταστρέφει το περιβάλλον και υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής των πολιτών».