02/10/2012 Ξεκίνησαν τα έργα για τη διευθέτηση του Ρέματος Εσχατιάς

02/10/2012 Ξεκίνησαν τα έργα για τη διευθέτηση του Ρέματος Εσχατιάς

Από το Δήμο Ιλίου ξεκίνησε στις 13 Σεπτεμβρίου 2012, το υψίστης σημασίας αντιπλημμυρικό και περιβαλλοντικό έργο «Διευθέτηση Ρέματος Εσχατιάς Τμήμα 1ο: από πλατεία Ιλίου έως συμβολή αγωγού Ευπυρίδων» στο Καματερό, προϋπολογισμού € 83.763.000. Οι διεκδικήσεις δεκαετιών και οι αδιάκοπες πιέσεις του Δήμου Ιλίου στην Πολιτεία, όλα αυτά τα χρόνια, απέφεραν καρπούς, και το έργο εντάχθηκε τελικά στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013» και συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής (ΕΣΠΑ).
Ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος δηλώνει χαρακτηριστικά:
«Με την ολοκλήρωση αυτού του έργου, επιλύεται επιτέλους, ένα χρόνιο ζήτημα, τόσο για τον Δήμο Ιλίου, όσο και για την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αθήνας. Πρόκειται, πραγματικά για ένα από τα σημαντικότερα έργα, που θα ανακουφίσει τις περιοχές από όπου διέρχεται το ρέμα και θα δώσει ένα οριστικό τέλος στα προβλήματα που δημιουργούσε. Το έργο προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε δύο χρόνια  και ως Δημοτική Αρχή είμαστε απαιτητικοί ως προς την τήρηση των περιβαλλοντικών όρων και του χρονοδιαγράμματος παράδοσης του έργου».

Τελευταία Νέα

Καθορισμός τρόπου χρήσης των χώρων που διατίθενται κατά την προεκλογική περίοδο των εκλογών για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στα πολιτικά κόμματα και σε συνασπισμούς συνεργαζόμενων κομμάτων για την προεκλογική προβολή τους καθώς και άλλων λεπτομερειών a