02/12/2015 Σημαντικά έργα υποδομής πραγματοποιούνται στον Δήμο Ιλίου

02/12/2015 Σημαντικά έργα υποδομής πραγματοποιούνται στον Δήμο Ιλίου

Πολλά και σημαντικά είναι τα έργα υποδομής που εκτελούνται στον Δήμο Ιλίου, είτε από ιδίους πόρους, είτε αξιοποιώντας κάθε άλλη διαθέσιμη πηγή χρηματοδότησης, παρά την οικονομική ασφυξία και την περικοπή των πόρων των ΟΤΑ. Συγκεκριμένα:
 
·       Αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης:
 
–  Ολοκληρώνεται η κατασκευή αγωγού ομβρίων υδάτων της οδού Καλπακίου, προϋπολογισμού 3.015.000€.
 
–  Ολοκληρώνεται η διευθέτηση του ρέματος Εσχατιάς, στα όρια του Δήμου Ιλίου, μήκους 2 χλμ., προϋπολογισμού 83.700.000€.   
 
–  Δρομολογείται η κατασκευή των παραρεμάτιων αγωγών στο Ρέμα Εσχατιάς, ενώ παράλληλα προετοιμάζεται η μελέτη για την αποπεράτωση του έργου διευθέτησης του Ρέματος Φλέβας (σκέπασμα υπολοίπου τμήματος) από τον Κόμβο Ιλίου έως την  Ανδρέα Παπανδρέου (ρέμα Αλφειού), καθώς και η κατασκευή του αντλιοστασίου στη συμβολή των οδών Φλέβας και Ανδρέα Παπανδρέου, όπως διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο Ιλίου Νίκο Ζενέτο ο Γ.Γ. Υποδομών Γεώργιος Δέδες σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων.
 
Μάλιστα, πραγματοποιήθηκε καθαρισμός του Ρέματος Φλέβας στη συμβολή των παραπάνω οδών.
 
–  Στο στάδιο της ολοκλήρωσης βρίσκεται η μελέτη για την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής Ζωοδόχου Πηγής, καθώς και άλλων περιοχών της πόλης που παρουσίασαν προβλήματα από τα πλημμυρικά φαινόμενα, όπως στις περιοχές Αγίου Φανουρίου, Μιχελή και Άγιο Νικόλαο (Ραδιοφωνία).
 
–  Εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων, καθώς και στον Προϋπολογισμό της Περιφέρειας έργα και μελέτες αντιπλημμυρικής προστασίας του Δήμου Ιλίου, προϋπολογισμού 2.000.000€ και 100.000€ αντίστοιχα.
 
·      Πλήθος έργων στην πόλη:      
   
–  Ξεκίνησαν οι εργασίες για την ανέγερση του Πολυδύναμου Βιοκλιματικού Κέντρου για την ανάπτυξη Δομών Κοινωνικής Φροντίδας Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Γηροκομείο), προϋπολογισμού 9.950.000 €.
 
–   Προχωρούν προς την ολοκλήρωσή τους οι εργασίες διάνοιξης της Λεωφόρου Θηβών από την οδό Αγ. Νικολάου έως τη Λεωφόρο Φυλής, προϋπολογισμού  8.045.620€.
 
–   Έχουν ξεκινήσει και συνεχίζονται οι εργασίες για την ανάπλαση της Λεωφόρου Αγ. Φανουρίου, προϋπολογισμού 858.856€.
 
–   Ξεκίνησαν οι εργασίες για τη ανακατασκευή του Κόμβου Ιλίου (πλατεία «Καπετάν Ζαχαριά») μετά την αποξήλωσή του για την κατασκευή του έργου «Διευθέτηση του ρέματος Εσχατιάς».
 
–   18 Παιδικές χαρές του Δήμου Ιλίου έλαβαν σήμα καταλληλότητας, ενώ απομένουν τέσσερις (4) ακόμη για την πιστοποίηση του συνόλου των παιδικών χαρών του Δήμου. Παράλληλα, προγραμματίζεται η κατασκευή τεσσάρων (4) παιδικών χαρών, οι οποίες εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων, καθώς και στον Προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής, προϋπολογισμού 280.000€.
 
–   Ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση 265 φωτιστικών σωμάτων εξοικονόμησης ενέργειας (LED) σε ένα μεγάλο τμήμα της περιοχής Μιχελή, που περικλείεται από τις οδούς Συρράκου, Πετρουπόλεως Ελαιών και Πωγωνίου, προϋπολογισμού 180.000€.
 
–   Σε λειτουργία βρίσκεται ο 12ος Βρεφονηπιακός Σταθμός, ενώ εκδόθηκε η οικοδομική άδεια για τον 13ο Παιδικό Σταθμό στην περιοχή Παλατιανής.  
 
–   Εκδόθηκε η οικοδομική άδεια, για να προχωρήσει η δημοπράτηση και κατασκευή σχολικού κτιρίου που θα στεγάσει το 8ο Γυμνάσιο Ιλίου, με ενδεικτικό προϋπολογισμό 1.725.000€.
 
–   Έχουν προχωρήσει σε σημαντικό βαθμό οι εργασίες κατασκευής του νέου σύγχρονου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου στη συμβολή των οδών Καππαδοκίας και Επταπυργίου στο Ίλιον, το οποίο αναμένεται να λειτουργήσει τη σχολική περίοδο 2016-2017.
 
–   Ξεκίνησαν οι εργασίες για την ανέγερση του 15ου και 30ου Νηπιαγωγείου Ιλίου στη συμβολή των οδών Καρυωτάκη και Βελεστίνου, καθώς και του 28ου Νηπιαγωγείου Ιλίου στη συμβολή των οδών Ερμιόνης, Διομήδους, Ευρυδίκης και Πριάμου.
 
–   Ολοκληρώθηκε η ενεργειακή αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων του 4ου και 10ου Δημοτικού Σχολείου Ιλίου.
  
Ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος δηλώνει σχετικά με τα έργα που υλοποιούνται:
 
«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει πληγεί βαθύτατα από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης. Επιπρόσθετα, οι παρεμβάσεις στη λειτουργία της, η διαρκής μεταφορά αρμοδιοτήτων χωρίς τους αντίστοιχους πόρους, η συνεχή περικοπή των πόρων και παράλληλα η αύξηση των δαπανών, καθώς και των αναγκών χρηματοδότησης και στελέχωσης των κοινωνικών δομών, οδηγούν τους Δήμους σε λειτουργική ασφυξία. Μέσα σε αυτό το περιβάλλον αποσταθεροποίησης, εμείς μπορούμε ακόμη να ανταποκριθούμε και να συνεχίσουμε με σταθερά βήματα το έργο μας, χάρις στη συνετή και με διαφάνεια οικονομική διαχείριση, με την οποία χρόνια τώρα λειτουργούμε.»