03/10/2016 Χαιρετισμός Δημάρχου Ιλίου Νίκου Ζενέτου στην ημερίδα για τον καρκίνο του μαστού

03/10/2016 Χαιρετισμός Δημάρχου Ιλίου Νίκου Ζενέτου στην ημερίδα για τον καρκίνο του μαστού

Κυρίες και κύριοι,

 
Σας καλωσορίζω στην ημερίδα πρόληψης και ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο του Μαστού, ο οποίος σήμερα ταλαιπωρεί πάρα πολλές Ελληνίδες και τις οικογένειές τους.

 
Πρόκειται για μια ασθένεια, γύρω από την οποία υπάρχει ένα ολόκληρο πλέγμα ζητημάτων, μέρος των οποίων θα αναπτύξουν οι αξιόλογοι εισηγητές μας και που η πολιτεία οφείλει να καταρτίσει ένα σχέδιο για την υπεύθυνη και αποτελεσματική αντιμετώπισή του.
 
Αυτό που θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας είναι ότι, η πρόληψη σώζει ζωές και είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε πως ο καρκίνος είναι θεραπεύσιμος, εφόσον ανιχνευθεί σε αρχικό στάδιο.  

Για το λόγο αυτό ο Δήμος Ιλίου υλοποιεί πολλά προγράμματα πρόληψης και προαγωγής της υγείας, όπως δωρεάν προληπτικές εξετάσεις μαστογραφίας και τεστ ΠΑΠ μέσω των Δημοτικών μας Ιατρείων, σε συνεργασία με την κινητή μονάδα του Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας και το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας, όπου έχουν εξεταστεί εκατοντάδες γυναίκες.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα Δημοτικά μας Ιατρεία από το 1997 που ξεκίνησαν τη λειτουργία τους, διαθέτουν ογκολόγο.
 
Στο πλαίσιο της εκστρατείας ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού, το Δημαρχείο της πόλης μας θα φωταγωγηθεί με ροζ χρώμα, στοχεύοντας στη διάδοση της αξίας της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης.
 
Ευχαριστώ θερμά τους εκλεκτούς καλεσμένους και ειδικούς επιστήμονες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου μας, τον Διευθυντή της Κλινικής Μαστού Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ» και Πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας Ευάγγελο Φιλόπουλο, τον Διευθυντή Χειρουργικής Κλινικής Μαστού «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ» και Επιστημονικός Υπεύθυνος Δημοτικών Ιατρείων Δήμου Ιλίου Χρήστο Μπατσή, τη Γενική Χειρούργο – Ειδική στην Ογκολογική και Επανορθωτική Χειρουργική Μαστού, Επιστημονική Υπεύθυνη Μονάδας Μαστού Βιοκλινικής Αθηνών MD, PHD, FEBS Νατάσα Παζαΐτη και συγχαίρω την Κοινωνική Υπηρεσία για την πρωτοβουλία της σημερινής ημερίδας.
 

Σας ευχαριστώ.

<!–

Τελευταία Νέα

Καθορισμός τρόπου χρήσης των χώρων που διατίθενται κατά την προεκλογική περίοδο των εκλογών για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στα πολιτικά κόμματα και σε συνασπισμούς συνεργαζόμενων κομμάτων για την προεκλογική προβολή τους καθώς και άλλων λεπτομερειών a