03/12/2019 Ο Δήμος Ιλίου φορά τα γιορτινά του και ανάβει το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο της πόλης

03/12/2019 Ο Δήμος Ιλίου φορά τα γιορτινά του και ανάβει το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο της πόλης

Με το σύνθημα «Ανάβουμε το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο της Πόλης» ξεκινούν και επίσημα στον Δήμο Ιλίου, οι εορταστικές εκδηλώσεις για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Το έναυσμα για το άναμμα του δέντρου θα δώσει την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019, στις 7.00 το βράδυ, ο Δήμαρχος Νίκος Ζενέτος ενώ μια ώρα νωρίτερα, οι μαθητές των δημοτικών σχολείων του Ιλίου θα στολίσουν χριστουγεννιάτικα δέντρα στους πεζόδρομους της πόλης, υπό τους ήχους των μουσικών και φωνητικών συνόλων του Δημοτικού Ωδείου και της Φιλαρμονικής. Θα ακολουθήσει μεγάλη συναυλία με τον Άκη Δείξιμο.

Παράλληλα, ένα παραμυθένιο Χριστουγεννιάτικο χωριό έχει στηθεί στην κεντρική πλατεία του Ιλίου (πλατεία Γ. Γεννηματά). Στα ξύλινα σπιτάκια του αλλά και στους πεζόδρομους, ο Αι Βασίλης θα περιμένει μικρούς και μεγάλους, παρέα με ξυλοπόδαρους, νεράιδες, ξωτικά, καλλιτέχνες, face painting και πολλές εκπλήξεις και happenings.

Όπως τονίζει ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος:

«Φωταγωγούμε το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο της πόλης, παρέα με τους κατοίκους του Ιλίου, σηματοδοτώντας ταυτόχρονα την έναρξη μιας μαγευτικής περιόδου για μικρούς και μεγάλους. Όλοι μαζί, ανακαλύπτουμε τα πραγματικά δώρα των Χριστουγέννων και μεταδίδουμε από την μια άκρη της πόλης στην άλλη, το μήνυμα της Αγάπης, της Αλληλεγγύης, της Ελπίδας, της Γενναιοδωρίας απέναντι στους συνανθρώπους μας και, ιδιαίτερα, απέναντι σε όσους το έχουν ανάγκη τις άγιες ημέρες που έρχονται».