05/03/2014 ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΙΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΠΟΝΟΜΗ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

05/03/2014 ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΙΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΠΟΝΟΜΗ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Κυρίες και κύριοι,
Με τη σημερινή απονομή των βεβαιώσεων συμμετοχής στα σεμινάρια που πραγματοποίησε ο Δήμος Ιλίου σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και τον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό «ΔΗΜΗΤΡΑ», ολοκληρώνεται ο κύκλος των αγροτικών σεμιναρίων που σκοπό είχαν να δώσουν μία διέξοδο στους ανθρώπους και ιδιαίτερα στους νέους, να απασχοληθούν με τη γη και να ενημερωθούν για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να δραστηριοποιηθούν στον αγροτικό τομέα, είτε για να συμπληρώσουν το εισόδημά τους, είτε για χρησιμοποιήσουν αυτή τη δραστηριότητα ως κύριο επάγγελμα.
Όλο και περισσότεροι νέοι καλλιεργούν σκέψεις επιστροφής στην ύπαιθρο και μάλιστα νέοι υψηλού μορφωτικού επιπέδου, οι οποίοι αναζητώντας ένα ποιοτικότερο τρόπο ζωής στρέφονται στον αγροτικό τομέα, καθώς μπορεί να αποτελέσει πηγή εισοδήματος για ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού.
Προς αυτή την κατεύθυνση πραγματοποιήσαμε αυτά τα σεμινάρια πιστεύοντας ότι βοηθήσαμε και δώσαμε προοπτικές. Είναι στο χέρι σας τώρα να αυξήσετε τις γνώσεις σας και να κάνετε πράξη ότι μάθατε. Θα είμαι πολύ υπερήφανος όταν μάθω ότι ασχοληθήκατε με τον αγροτικό τομέα και διαπρέψατε, ότι βάλαμε το σπόρο και πετύχετε, ότι ασχοληθήκατε με τη γη, γιατί «Μήτηρ απάντων γαία και κοινή τροφός» όπως έλεγαν και οι αρχαίοι (Μένανδρος-αρχαίος Έλληνας ποιητής).
Σας εύχομαι από καρδιάς ό,τι καλύτερο.
Σας ευχαριστώ

<!–