05/04/2019 Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα Πρώιμης Παρέμβασης στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Ιλίου

05/04/2019 Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα Πρώιμης Παρέμβασης στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Ιλίου

Περισσότερα από 1400 παιδιά εξετάστηκαν κατά τη διάρκεια του μοναδικού σε πανελλαδικό επίπεδο προγράμματος Πρώιμης Παρέμβασης που υλοποιήθηκε στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Ιλίου, σε συνεργασία με το αρμόδιο επιστημονικό τμήμα  του Ιδρύματος Ι.Π.Α.Π. «Η Θεοτόκος» (αναπτυξιακό παιδίατρο, παιδοψυχίατρο, ψυχολόγο, λογοπεδικό, εργοθεραπευτή, κοινωνικό λειτουργό κλπ.).
 
Το πρόγραμμα είχε στόχο την έγκαιρη διάγνωση και τον εντοπισμό πιθανών αναπτυξιακών και μαθησιακών δυσκολιών, ξεκίνησε από το σχολικό έτος 2015 – 2016 και αποτέλεσε μια ολοκληρωμένη προσέγγιση και καλή πρακτική, που περιλάμβανε ανίχνευση, παρέμβαση και συμβουλευτική.
 
Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος:
 
«Το πρόγραμμα Πρώιμης Παρέμβασης συνέβαλε σημαντικά στην έγκαιρη ανίχνευση πιθανών αναπτυξιακών ή μαθησιακών δυσκολιών, με αποτέλεσμα την κατάλληλη αντιμετώπισή τους από νωρίς, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή ένταξη των παιδιών στο απαιτητικό σχολικό περιβάλλον μελλοντικά. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον πρόεδρο του Δ.Σ. του Ιδρύματος κ. Ερωτόκριτο Νεόφυτο και το επιστημονικό προσωπικό, καθώς επίσης, τους αιρετούς και υπηρεσιακούς συνεργάτες μου για την επιτυχία του προγράμματος.
 
Στους Παιδικούς μας Σταθμούς επιτελείται ένα υψηλού επιπέδου έργο, με το άρτια καταρτισμένο εκπαιδευτικό μας προσωπικό, ενώ αξιοποιούμε κάθε πρόγραμμα και κάθε συνεργασία προς όφελος των παιδιών μας. Στο πλαίσιο αυτό, εκτός από τη συνεργασία μας με το Ι.Π.Α.Π. «Η Θεοτόκος», συνεργαζόμαστε με το Νοσοκομείο Παίδων «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού», για το πρόγραμμα διατροφής, το οποίο περιλαμβάνει τη χρήση βιολογικών προϊόντων. Διαθέτουμε μόνιμο Παιδίατρο και Παιδοψυχίατρο του Δήμου. Για την πληρέστερη ενημέρωση των γονέων δημιουργήσαμε τη Σχολή Γονέων Προσχολικής Ηλικίας, ενώ με ημερίδες και σεμινάρια στοχεύουμε στη διαρκή επιμόρφωση του προσωπικού μας.»