06/09/2018 1ο Διεθνές Πολιτιστικό Φεστιβάλ Χωρίς Σύνορα στον Δήμο Ιλίου

06/09/2018 1ο Διεθνές Πολιτιστικό Φεστιβάλ Χωρίς Σύνορα στον Δήμο Ιλίου

Ο Δήμος Ιλίου διοργανώνει για πρώτη φορά μια μοναδική γιορτή, το 1ο Διεθνές Πολιτιστικό Φεστιβάλ Χωρίς Σύνορα, την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018, στο θέατρο του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης», στις 8.30 μ.μ., με στόχο τη γνωριμία και την ανάδειξη της πολιτιστικής ποικιλομορφίας των λαών, σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ διαφορετικών πολιτισμών και χωρών.
 
Στο 1ο Διεθνές Πολιτιστικό Φεστιβάλ Χωρίς Σύνορα συμμετέχουν 7 χώρες (Αίγυπτος, Γεωργία, Ελλάδα, Ινδονησία, Κένυα, Λατινική Αμερική, Ρουμανία), με συγκροτήματα που θα παρουσιάσουν τραγούδια, χορούς και δημιουργίες, με τη συνοδεία της παραδοσιακής τους μουσικής.
 
Όπως δηλώνει, χαρακτηριστικά, ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος:
 
«Διοργανώνουμε για πρώτη φορά αυτό το φεστιβάλ, διότι πιστεύουμε ότι ο Πολιτισμός δεν γνωρίζει σύνορα. Έχει τη δύναμη να γεφυρώνει και να ενώνει τους λαούς, προωθώντας την ανάπτυξη δεσμών φιλίας μεταξύ τους, συνθέτοντας την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά σε πνεύμα συνεργασίας και ειρήνης. Παράλληλα, όμως, δημιουργούμε νέους θεσμούς που αποτελούν πόλο έλξης για την πόλη μας, δίνοντας την ευκαιρία σε όλο τον κόσμο να απολαύσει εκδηλώσεις τέχνης και πολιτισμού με ελεύθερη είσοδο.»