06/11/2013 Δήλωση Δημάρχου Ιλίου για τη δολοφονική επίθεση στο Ηράκλειο Αττικής

06/11/2013 Δήλωση Δημάρχου Ιλίου για τη δολοφονική επίθεση στο Ηράκλειο Αττικής

Ο Δήμαρχος Ιλίου κ. Νίκος Ζενέτος έκανε την ακόλουθη δήλωση για τη δολοφονική επίθεση στο Ηράκλειο Αττικής:
 «Είναι αυτονόητη η καταδίκη της αποτρόπαιης και εν ψυχρώ δολοφονίας δύο νέων ανθρώπων και ενός ακόμη που παλεύει για τη ζωή του. Δυστυχώς, ο κύκλος βίας και αίματος δε λέει να κλείσει και δεν πρόκειται να σταματήσει με ευχές και καταδίκες των γεγονότων. Βαδίζοντας πλέον στο δύσβατο μονοπάτι της απαξίωσης θεσμών και αξιών, δεν αργήσαμε να δούμε τις σκοτεινές και επικίνδυνες εποχές για τις οποίες κάναμε λόγο το Σεπτέμβρη στη δολοφονική επίθεση ενός άλλου νέου ανθρώπου στο Κερατσίνι.
Η ανοχή απέναντι σε κάθε μορφή βίας, από όπου κι αν προέρχεται, έχει φτάσει στο τέρμα της και ο τραυματισμός της Δημοκρατίας πρέπει να σταματήσει εδώ.
Για άλλη μια φορά, σύσσωμο το σύνολο των θεσμικών οργάνων της Πολιτείας, με τους μαζικούς φορείς και την κοινωνία των πολιτών, πρέπει να αντιδράσει συντονισμένα, με ενότητα και αποφασιστικότητα για την κοινωνική ειρήνη, προκειμένου να σταματήσουν τα φαινόμενα τρομοκρατίας και εγκληματικών ενεργειών που καταπονούν τα θεμέλια του Δημοκρατικού μας πολιτεύματος και τραυματίζουν σοβαρά τα ιδανικά της ελευθερίας».