07/04/2020 Διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης στο σπίτι από τον Δήμο Ιλίου

07/04/2020 Διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης στο σπίτι από τον Δήμο Ιλίου

Διπλές, από τις συνήθεις ποσότητες τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, παραδίδει σταδιακά από σήμερα, Τρίτη 7 Απριλίου 2020, σε 1391 οικογένειες δικαιούχους του ΤΕΒΑ ο Δήμος Ιλίου, με στόχο την κάλυψη των βασικών αναγκών τους, οι οποίες είναι μεγαλύτερες αυτήν την περίοδο.

Οι διανομές γίνονται κατ΄ οίκον σε κάθε οικογένεια, με οχήματα και προσωπικό του Δήμου, αυστηρή τήρηση των κανόνων υγιεινής και περιλαμβάνουν ξηρά τρόφιμα (ελαιόλαδο, αλεύρι, φασόλια, φακές, ζυμαρικά, ρύζι, γάλα εβαπορέ, ζάχαρη, τομάτες σε κονσέρβα), καθώς και 6 είδη βασικής υλικής συνδρομής (οδοντόκρεμα, σαμπουάν, πράσινο σαπούνι, σκόνη πλυντηρίου, υγρό καθαριστικό γενικής χρήσης, υγρό πιάτων).

Υπενθυμίζεται, ότι οι ωφελούμενοι ενημερώνονται για την παράδοση των προϊόντων με γραπτό μήνυμα από τον Δήμο ενώ η πιστοποίησή τους γίνεται με την επίδειξη του ΑΜΚΑ και της αστυνομικής τους ταυτότητας.

Παρών στην πρώτη διανομή ήταν και ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος, ο οποίος, εμφανώς ικανοποιημένος, δήλωσε: «Πρωταρχικός στόχος μας είναι κανείς κάτοικος του Δήμου να μη μείνει μόνος του, ιδιαίτερα σε αυτήν την πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνουμε. Υλοποιούμε, υποδειγματικά και χωρίς διακρίσεις, διανομή προϊόντων κατ΄ οίκον σε ευπαθείς και ευάλωτες οικογένειες. Με αλληλεγγύη και σεβασμό στην αξιοπρέπειά τους, κάτι που αποτελεί άλλωστε πάγια και σταθερή μας επιδίωξη. Θέλω να ευχαριστήσω, για μια ακόμα φορά, τους εργαζόμενους του Δήμου που αποδεικνύουν καθημερινά ότι στα δύσκολα δείχνουν τον καλύτερο εαυτό τους. Μένουμε σπίτι. Μένουμε ασφαλείς, εξυπηρετούμαστε από τον Δήμο».