07/05/2014 Δελτίο Τύπου: 1η Σκακιστική Ιλιάδα στο Δήμο Ιλίου

07/05/2014 Δελτίο Τύπου: 1η Σκακιστική Ιλιάδα στο Δήμο Ιλίου

Μετά το Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι που διοργανώθηκε με επιτυχία τον Απρίλιο από το Δήμο Ιλίου σε συνεργασία με τον Σκακιστικό Κύκλο Ιλίου και στο οποίο συμμετείχαν 60 μαθητές από όλα τα Δημοτικά Σχολεία της πόλης, η σκακιστική δραστηριότητα συνεχίστηκε με την 1η Σκακιστική Ιλιάδα που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Μαΐου 2014 στην Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου.
Συγκεκριμένα, το Σάββατο 3 Μαΐου 2014 ο Grandmaster Ιωάννης Νικολαΐδης έδωσε αγώνα επίδειξης σιμουλτανέ, όπου έπαιξε ταυτόχρονα με 43 αντιπάλους, ενώ την Κυριακή 4 Μαΐου, ο ισχυρότατος αυτός παίκτης και μέλος της Εθνικής μας ομάδας, έδωσε blind σιμουλτανέ παίζοντας ταυτόχρονα με 5 αντιπάλους.
Η διοργάνωση είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον και παράλληλα, έδωσε τη δυνατότητα σε πολλούς συμμετέχοντες να παίξουν φιλικές παρτίδες σκάκι μεταξύ τους, προσφέροντας σκακιστικό θέαμα στους φίλους του πνευματικού αυτού αθλήματος που παρακολούθησαν τους διήμερους αγώνες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Σάββατο 3 Μαΐου στο σκακιστικό αγώνα σιμουλτανέ ο Παναγιώτης Γαζής από το Ίλιον έφερε ισοπαλία με τον Ιωάννη Νικολαΐδη.
Στο Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι ο Δήμαρχος Ιλίου κ. Νίκος Ζενέτος έδωσε βραβεία στους νικητές, ενώ παρακολούθησε με ενδιαφέρον την 1η Σκακιστική Ιλιάδα, στην οποία παρευρέθηκε και ο τέως Δήμαρχος Ιλίου κ. Βασίλης Κουκουβίνος.