07/06/2017 Χαιρετισμός Δημάρχου στην τιμητική εκδήλωση για τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Αστερίου

07/06/2017 Χαιρετισμός Δημάρχου στην τιμητική εκδήλωση για τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Αστερίου

Κυρίες και κύριοι,

Τη σημερινή ημέρα τιμούμε ένα πρόσωπο που δεν βρίσκεται κοντά μας, αλλά το όνομά του έχει γραφτεί, πλέον,  στην ιστορία της πόλης μας.
 
Ο αείμνηστος συμπολίτης μας Κώστας Αστερίου, στην ιδιόγραφη διαθήκη του το 2007  δώρισε στον Δήμο Ιλίου αυτόν εδώ τον χώρο, και την ισόγεια κατοικία που βλέπετε.
 
Εκτιμώντας το κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου, την ορθή αξιοποίηση της περιουσίας του και τη χρηστή διαχείριση των οικονομικών του πόρων, ο αείμνηστος δωρητής Κώστας Αστερίου, μάς εμπιστεύτηκε μέρος της δικής του ακίνητης περιουσίας προς όφελος των πολιτών του Ιλίου.
 
Η πράξη αυτή, αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για εμάς. Είναι ένα φωτεινό παράδειγμα, το οποίο εύχομαι να βρει και άλλους μιμητές.
 
Ο λαός του Ιλίου και κυρίως τα παιδιά, θα τον ευγνωμονούν.
 
Ανήκει πλέον σε εκείνους τους λίγους, που θέλουν να προσφέρουν στους πολλούς.
 
Ο συμπολίτης μας απεβίωσε στις 14.12.2011 και το Δημοτικό Συμβούλιο Ιλίου αποδέχθηκε τη δωρεά κληρονομιάς τον Σεπτέμβριο του 2013, μετά την παρέλευση του χρονικού διαστήματος που είχε θέσει ως όρο στην διαθήκη του.
 
Σε αυτό το σημείο θα παρακαλούσα τη σύζυγό του κυρία Άννα Αστερίου να παραλάβει τιμητική πλακέτα, σε ένδειξη αναγνώρισης και  ευγνωμοσύνης στον αείμνηστο Κώστα Αστερίου.
 
Σας ευχαριστούμε πολύ. 

<!–