08/03/2016 Σε αποκριάτικους ρυθμούς οι γειτονιές του Ιλίου

08/03/2016 Σε αποκριάτικους ρυθμούς οι γειτονιές του Ιλίου

Στιγμές ξεγνοιασιάς και διασκέδασης πρόσφερε το πλούσιο πρόγραμμα αποκριάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Ιλίου. Οι γειτονιές της πόλης γέμισαν με μουσική και χαρούμενες φωνές, όπου μικροί και μεγάλοι ξεφάντωσαν στα παιδικά αποκριάτικα πάρτι και στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Αθλητικό Κέντρο Ραδιοφωνίας, στο Αθλητικό Κέντρο Παλατιανής, σε πλατείες της πόλης, καθώς και στην κεντρική στεγασμένη σκηνή έναντι Δημαρχείου Ιλίου.
 
Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με Δημοτικά Σχολεία της πόλης, τα οποία αναβίωσαν παραδοσιακά παιχνίδια στα «Παιχνιδοκαμώματα 2016» και τους Εθνικοτοπικούς, Πολιτιστικούς Συλλόγους & Σωματεία, που έδωσαν το δικό τους χρώμα, σε ένα πλούσιο παραδοσιακό πρόγραμμα, που πλαισίωσε τη συναυλία παραδοσιακής μουσικής το απόγευμα του Σαββάτου.
 
Ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος δήλωσε σχετικά:

«Με τον προγραμματισμό των εκδηλώσεών μας στοχεύσαμε στη συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων πολιτών σε αυτές, σε μια προσπάθεια να προσφέρουμε δωρεάν στιγμές ποιοτικής χαλάρωσης και ψυχαγωγίας, ιδιαίτερα τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε.
Ο Πολιτισμός αποτελεί ένα ισχυρό αντίδοτο στην κρίση. Είναι καθήκον μας να ξεπερνάμε τις δυσκολίες και να κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε να διατηρήσουμε αναλλοίωτη την εθνική μας ταυτότητα, για να την κληροδοτήσουμε στα παιδιά μας.»