08/03/2017 Χαιρετισμός Δημάρχου Ιλίου Νίκου Ζενέτου στην εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας

08/03/2017 Χαιρετισμός Δημάρχου Ιλίου Νίκου Ζενέτου στην εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας

Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στη Γυναίκα.
 
Στη γυναίκα – κόρη, στη γυναίκα – σύζυγο,
 
στη γυναίκα – μάνα.

 
Στη γυναίκα της καριέρας και στην άνεργη.
 
Στη γυναίκα της Ελλάδας, της Ευρώπης, του κόσμου.
 
Αν και κάθε ημέρα είναι ημέρα της γυναίκας,
μία ημέρα τον χρόνο τιμούμε τους μακρόχρονους και δίκαιους αγώνες της για ίσα δικαιώματα και την αναγνώρισή της ως ισότιμο μέλος της κοινωνίας.

 
Η 8η Μάρτη, είναι ημέρα μνήμης των αγώνων του γυναικείου κινήματος, μια ημέρα αποτίμησης των κατακτήσεων των γυναικών, η οποία αποτέλεσε την αφετηρία νέων πολυεπίπεδων στόχων, ια την ουσιαστική κατοχύρωση της ισότητας των δύο φύλων σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής, σε κυβερνητικό, πολιτικό, κοινωνικό και ατομικό επίπεδο. 

Με την έναρξη του 21ου αιώνα, συντελέστηκαν δραματικής έκτασης και έντασης αλλαγές, οι οποίες επηρέασαν τις βασικές λειτουργίες και τους θεσμούς της κοινωνίας.
 
Αδιαμφισβήτητα, όμως, είναι ο αιώνας της ανάδειξης του γυναικείου κινήματος και της αναγνώρισης του γυναικείου φύλου, ως μέλος της κοινωνίας με ίσα δικαιώματα και ίσες ευκαιρίες.
 
Ο 21ος αιώνας σήμανε την απελευθέρωση των δημιουργικών δυνατοτήτων των γυναικών για την ατομική τους ολοκλήρωση και τον αλληλοσεβασμό μεταξύ των δύο φύλων.
Σηματοδότησε αλλαγές στη νοοτροπία και θεσμοθέτηση πολλών δικαιωμάτων, προς όφελος της κοινωνίας και των δημοκρατικών θεσμών.
 
Εύχομαι Χρόνια Πολλά και Δημιουργικά σε όλες τις γυναίκες. Είστε πραγματικά ανεκτίμητες.
 
Και όπως είπε ο Ντοστογιέφσκι:

 
«Είστε ικανές από το μηδέν να κάνετε το παν».

Σας ευχαριστώ.

<!–