08/06/2012 Δελτίο Τύπου: “Ανακυκλώστε! Είναι μεταδοτικό!” Δράσεις του Δήμου Ιλίου την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

08/06/2012 Δελτίο Τύπου: “Ανακυκλώστε! Είναι μεταδοτικό!” Δράσεις του Δήμου Ιλίου την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Ο Δήμος Ιλίου, με σύνθημα «Ανακυκλώστε! Είναι μεταδοτικό!», στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, την Τρίτη 5 Ιουνίου 2012, πραγματοποίησε περιβαλλοντικές δράσεις,  δίνοντάς τους μια δημιουργική μορφή διαμαρτυρίας για την εγκατάλειψη του Πάρκου Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης».  
Ξεκινώντας στις 9:00π.μ. με δενδροφύτευση και καλλωπισμό του περιβάλλοντος χώρου κατά μήκος της Λεωφόρου Φυλής, οι δράσεις συνεχίστηκαν στις πλατείες του Δήμου Ιλίου (Κεντρική, Αγ. Φανουρίου, Ζ. Πηγής, Γοργόνας, Αγ. Νικολάου, Ελαιών & Μελίκης), με την ανακύκλωση ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών.
Οι περιβαλλοντικές δράσεις, πραγματοποιήθηκαν με τη συμμετοχή παιδιών από Δημοτικά Σχολεία της περιοχής, ενώ στη δενδροφύτευση συμμετείχαν μαζί με τα Δημοτικά Σχολεία, το 2ο Σύστημα Προσκόπων και το Κέντρο «Θεοτόκος».
Η κοινή εκδήλωση διαμαρτυρίας για την εγκατάλειψη του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης», πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του Δήμου Ιλίου, του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού και τον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο Δυτικής Αττικής (ΑΣΔΑ). Ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος, μεταξύ άλλων, μιλώντας για την θλίψη που προκαλεί η εικόνα εγκατάλειψης του Πάρκου, δήλωσε πως για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν προκύψει, μοναδική λύση είναι να αναλάβουν την ευθύνη διαχείρισής του οι όμοροι Δήμοι με τον ΑΣΔΑ, ενώ παράλληλα να δρομολογηθεί η μετεξέλιξη του τελευταίου σε ένα διαβαθμιδικό Σύνδεσμο, μεταξύ του Δυτικού Τομέα της Περιφέρειας Αττικής και των 7 Δήμων που συμμετέχουν στον ΑΣΔΑ, έτσι ώστε να δοθεί μια οριστική λύση στο ζήτημα. 
 
 

Επισυνάπτουμε link με σχετικό video από τις προγραμματισμένες δράσεις του Δήμου Ιλίου για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος:
http://www.hellasnews.tv/site/index.php?option=com_seyret&task=videodirectlink&id=750a