09/02/2017 Έναρξη Σχολής Γονέων Προσχολικής Ηλικίας στον Δήμο Ιλίου

09/02/2017 Έναρξη Σχολής Γονέων Προσχολικής Ηλικίας στον Δήμο Ιλίου

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή στο πρώτο σεμινάριο της Σχολής Γονέων Προσχολικής Ηλικίας για το 2017, την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου, όπου ο Δήμος Ιλίου υλοποιεί για δεύτερη χρονιά, με στόχο τη στήριξη της οικογένειας και των γονέων, προκειμένου να ανταποκριθούν στον απαιτητικό γονικό τους ρόλο.
Το θέμα του σεμιναρίου ήταν «Προσχολική ηλικία και τα παιδιά με “δύσκολες” συμπεριφορές», με ομιλητή τον κ. Κωνσταντίνο Πετρογιάννη, Καθηγητή Αναπτυξιακής Ψυχολογίας στη Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, Διευθυντή Σπουδών του μεταπτυχιακού προγράμματος “Επιστήμες της Αγωγής” και Συντονιστή της Ελληνικής ομάδας των Ευρωπαϊκών Ερευνητικών Προγραμμάτων CARE και ISOTIS.
Όπως χαρακτηριστικά είπε ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος:
«Ο γονικός ρόλος είναι δυναμικός και εξελίσσεται κάθε ημέρα, προσαρμοζόμενος διαρκώς στις συνθήκες της καθημερινότητας, της οικογένειας, της χώρας και της κοινωνίας. Η Σχολή Γονέων Προσχολικής Ηλικίας του Δήμου μας δημιουργήθηκε ακριβώς επειδή από τους γονείς εισπράξαμε ότι υπάρχει αναγκαιότητα ουσιαστικής ενημέρωσης και πληροφόρησης. Αντιλαμβανόμενοι ότι η ανατροφή του παιδιού είναι η σημαντικότερη και η δυσκολότερη αποστολή που έχουμε ως γονείς, συνεχίζουμε αυτήν την προσπάθεια προγραμματίζοντας και δεύτερο σεμινάριο τον Μάρτιο.» 

Τελευταία Νέα

Καθορισμός τρόπου χρήσης των χώρων που διατίθενται κατά την προεκλογική περίοδο των εκλογών για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στα πολιτικά κόμματα και σε συνασπισμούς συνεργαζόμενων κομμάτων για την προεκλογική προβολή τους καθώς και άλλων λεπτομερειών a