09/03/2014 ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΙΛΙΟΥ ΣΤΟΝ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟ ΓΥΡΟ ΙΛΙΟΥ

09/03/2014 ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΙΛΙΟΥ ΣΤΟΝ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟ ΓΥΡΟ ΙΛΙΟΥ

Κυρίες και Κύριοι,
Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που βλέπω και φέτος μια τόσο θερμή συμμετοχή στον Ποδηλατικό Γύρο Ιλίου, μια διοργάνωση που κάθε χρόνο στέφεται με επιτυχία. Φέτος, έχουμε τη χαρά και την τιμή να συνδιοργανώνουμε αυτόν τον αγώνα με τη Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης στο πλαίσιο του 5ου Διεθνούς Συνεδρίου των Ατόμων με Αναπηρία & των Μ.Μ.Ε. και τα Special Olympics Hellas (Σπέσιαλ Ολύμπικς Ελλάς).
Το ποδήλατο συμβάλλει σημαντικά στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στην πόλη, αφού πρόκειται για έναν εναλλακτικό τρόπο μετακίνησης, φιλικό προς το περιβάλλον. Προσφέρει ήπια άθληση, ψυχική ηρεμία και συνδυάζει  την ψυχαγωγία με την άθληση.
Σε αυτό το πνεύμα, ο Δήμος Ιλίου διοργανώνει κάθε  χρόνο τον Ποδηλατικό Γύρο Ιλίου, με σκοπό η χρήση τη ποδηλάτου να ενταχθεί στην καθημερινή ζωή των πολιτών. Το δίκτυο ποδηλατόδρομων που διαθέτει η πόλη μας συμβάλλει σημαντικά προς αυτή την κατεύθυνση, για το λόγο αυτό όραμά μας είναι η επέκταση του δικτύου ποδηλατόδρομων σε ολόκληρη την πόλη. Γιατί το Ίλιον είναι πόλη για ποδήλατο.
 
Σας ευχαριστώ.

<!–