09/03/2017 «Αφιέρωμα στην Γυναίκα» στον Δήμο Ιλίου

09/03/2017 «Αφιέρωμα στην Γυναίκα» στον Δήμο Ιλίου

Μια όμορφη εκδήλωση πραγματοποίησε ο Δήμος Ιλίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη», σε συνεργασία με το Κέντρο Γυναικών Ιλίου και τη Δημοτική Επιτροπή Ισότητας.
 
Προσεγγίζοντας τον πολύπλευρο ρόλο της Γυναίκας, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τα μέλη του Κέντρου Γυναικών Ιλίου αφηγήθηκαν κείμενα που ταξίδεψαν το κοινό στο χθες και στο σήμερα τη γυναικείου φύλου, στη συνέχεια ύμνησαν με μελωδικά ακούσματα την ανεξάντλητη προσφορά της στην οικογένεια, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, ενώ η βραδιά ολοκληρώθηκε με χορευτικές δημιουργίες εμπνευσμένες από την πολυδιάστατη συμβολή της.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παρευρισκόμενοι, κατά την είσοδό τους, προσέφεραν είδη ατομικής υγιεινής, τα οποία θα διατεθούν στις γυναίκες που φιλοξενούνται στο «Καταφύγιο γυναικών θυμάτων βίας Αττικής».
 
Ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος, μετά το τέλος της εκδήλωσης, δήλωσε:
 
«Η 8η Μάρτη, είναι ημέρα μνήμης των αγώνων του γυναικείου κινήματος, μια ημέρα αποτίμησης των κατακτήσεων των γυναικών, η οποία αποτέλεσε την αφετηρία νέων στόχων για την ουσιαστική κατοχύρωση της ισότητας των δύο φύλων, σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής, σε κυβερνητικό, πολιτικό, κοινωνικό και ατομικό επίπεδο. Σήμερα τιμούμε τους μακρόχρονους και δίκαιους αγώνες της Γυναίκας, διεκδικώντας αφενός ίσα δικαιώματα, αφετέρου την αναγνώρισή της ως ισότιμο μέλος της κοινωνίας.
Ο 21ος αιώνας σηματοδότησε τη θεσμοθέτηση πολλών δικαιωμάτων, προς όφελος της κοινωνίας και των δημοκρατικών θεσμών. Το σημαντικότερο όμως είναι, ότι άλλαξε η νοοτροπία της κοινωνίας και κατακτήθηκε ο αλληλοσεβασμός μεταξύ των δύο φύλων.»

09/03/2017 «Αφιέρωμα στην Γυναίκα» στον Δήμο Ιλίου

More Posts

014/2023 – εξουσιοδότηση Δημάρχου Ιλίου κ. Νίκου Ζενέτου για την συνυπογραφή κοινής αίτησης με τον ιδιοκτήτη του γεωτεμαχίου με Κ.Α.Ε.Κ. 050571028013 Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος για διόρθωση σφαλμάτων που αφορούν τα γεωμετρικά στοιχεία των κτηματολογικών εγγραφών των εγγραπτέων δικαιωμάτων της ενώπιον του Κτηματολογικού γραφείου Ιλίου a

012/2023 – λήψη απόφασης για τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 010/2023 Απόφασης Επιτροπής Ποιότητας Ζωής (ΑΔΑ: 9Κ2ΛΩΕΒ-1ΘΛ) και έγκριση του σχεδίου με τίτλο «Επιχειρησιακό σχέδιο για την εξασφάλιση κοινοχρήστων και κοινωφελών χώρων – Ε.Σ.Ε.Κ.Κ» 2021, Άξονας προτεραιότητας 2: «Αστική Αναζωογόνηση & Λοιπές Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου», σύμφωνα με τη με αρ. πρωτ. 4559/28.06.2021 (ΑΔΑ: 6ΣΠ046Ψ844-64Ν) Πρόσκληση (Ε.Σ.2021) του Πράσινου Ταμείου a