09/05/2013 Συγκοινωνιακή σύνδεση του Δήμου Ιλίου με τους νέους σταθμούς Μετρό ζητά ο Δήμαρχος Ιλίου

09/05/2013 Συγκοινωνιακή σύνδεση του Δήμου Ιλίου με τους νέους σταθμούς Μετρό ζητά ο Δήμαρχος Ιλίου

Με επιστολή του προς τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (Ο.Α.Σ.Α.) στις 26 Απριλίου 2013, ο Δήμαρχος Ιλίου κ. Νίκος Ζενέτος, επισημαίνοντας την αναγκαιότητα της συγκοινωνιακής σύνδεσης των δύο νέων σταθμών Μετρό στο Περιστέρι με το κέντρο του Δήμου Ιλίου, κατέθεσε ολοκληρωμένη πρόταση με θέμα: «ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΛΙΟΥ ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ “ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ” ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ», η οποία προβλέπει μια γραμμή express με τρεις (3) ενδιάμεσες στάσεις, από τους νέους σταθμούς Μετρό μέχρι την πλατεία Γ. Γεννηματά, που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης του Ιλίου, με συχνότητα δρομολογίων 5΄ με 7΄ λεπτά για τις ώρες αιχμής.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Δήμαρχος Ιλίου ζητά επαρκή συγκοινωνία για τον Δήμο, με σχετικές επιστολές προς τον ΟΑΣΑ, καθώς συχνά παρατηρούνται ελλείψεις και καθυστερήσεις στα δρομολόγια που ταλαιπωρούν τους κατοίκους.
Για το συγκεκριμένο θέμα ο Δήμαρχος Ιλίου δηλώνει χαρακτηριστικά:
«Μέχρι να έρθει το Μετρό στο Ίλιον, θεωρούμε απαραίτητη τη συγκοινωνιακή σύνδεση του Δήμου με τους νέους σταθμούς Μετρό. Είναι επιτακτική η ανάγκη πια, να περιορίσουμε τη χρήση των ΙΧ και να προωθήσουμε άλλους τρόπους μετακίνησης, όπως τα ΜΜΜ και τα ποδήλατα. Γεγονός που προϋποθέτει κατάλληλες υποδομές. Από την πλευρά μας επεκτείνουμε διαρκώς το δίκτυο των ποδηλατόδρομων στο Ίλιον, που έχει πολύ θετική ανταπόκριση από τον κόσμο. Αυτό που χρειάζεται όμως, είναι η αναδιάρθρωση των συγκοινωνιών της περιοχής προς όφελος των πολιτών.»