09/06/2017 Ο Δήμος Ιλίου τίμησε τον αείμνηστο δωρητή Κώστα Αστερίου

09/06/2017 Ο Δήμος Ιλίου τίμησε τον αείμνηστο δωρητή Κώστα Αστερίου

Σε συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε τιμητική εκδήλωση για τον αείμνηστο συμπολίτη μας και δωρητή Κώστα Αστερίου, την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017, στον χώρο, τον οποίο εμπιστεύτηκε στον Δήμο Ιλίου, με αγάπη για την πόλη του και τα παιδιά, εκτιμώντας το κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου, την ορθή αξιοποίηση της περιουσίας του και τη χρηστή διαχείριση των οικονομικών του πόρων.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Εξωραϊστικό Σύλλογο «Η Εθνική Εστία», που παρουσίασε προς τιμήν του ένα όμορφο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα και στον οποίο υπήρξε για χρόνια ενεργό μέλος ο αείμνηστος δωρητής.  
Ο Κώστας Αστερίου, ο οποίος απεβίωσε στις 14.12.2011, μέσω της ιδιόγραφης διαθήκης του το 2007, δώρισε στον Δήμο Ιλίου οικόπεδο επιφάνειας 836,09τ.μ. και ισόγεια κατοικία, εντός αυτού, επιφάνειας 57τ.μ. Το Δημοτικό Συμβούλιο Ιλίου αποδέχθηκε τη δωρεά κληρονομιάς τον Σεπτέμβριο του 2013, μετά την παρέλευση του χρονικού διαστήματος που είχε θέσει ως όρο στην διαθήκη του.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος, τιμώντας τη μνήμη του, απένειμε αναμνηστική πλακέτα στη σύζυγό του Άννα Αστερίου και το μετάλλιο της πόλης στην αδελφή του Αγγελική Βλάχου, ενώ κατά τον σύντομο χαιρετισμό του, σημείωσε:
«Το όνομα του Κώστα Αστερίου έχει γραφτεί, πλέον, στην ιστορία της πόλης μας. Η πράξη του αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για εμάς. Είναι ένα φωτεινό παράδειγμα, το οποίο εύχομαι να βρει και άλλους μιμητές.
Ο λαός του Ιλίου και κυρίως τα παιδιά, θα τον ευγνωμονούν. Ανήκει πλέον σε εκείνους τους λίγους που θέλουν να προσφέρουν στους πολλούς.
»
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ιλίου Δημήτρης Κουκουβίνος, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι Ιλίου, ο Πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου «Η Εθνική Εστία» Βασίλης Φούκης, η επίτιμη Πρόεδρος του Συλλόγου Ελένη Σταθοπούλου και πλήθος κόσμου.