10/12/2018 Ημερίδα για την πρόληψη του Καρκίνου του Τραχήλου της Μήτρας στον Δήμο Ιλίου

10/12/2018 Ημερίδα για την πρόληψη του Καρκίνου του Τραχήλου της Μήτρας στον Δήμο Ιλίου

Μια πολύ σημαντική ημερίδα για την πρόληψη του Καρκίνου του Τραχήλου της Μήτρας διοργάνωσε ο Δήμος Ιλίου στο Δημαρχιακό Μέγαρο «Βασίλειος Κουκουβίνος», την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018, με στόχο τη διάδοση του μηνύματος ότι ο ετήσιος γυναικολογικός έλεγχος μπορεί να σώσει τη ζωή κάθε γυναίκας.
 
Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε μέσω της Κοινωνικής Υπηρεσίας και του Κέντρου Κοινότητας, στο πλαίσιο της συμμετοχής του Δήμου στην ενημερωτική εκστρατεία «LET’S ΠΑΠ», όπου ο Μαιευτήρας – Γυναικολόγος, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, BSCCP trainer – HeCPA Group, Γενικός Γραμματέας Ελληνικής Εταιρίας Κολποσκόπησης Ευριπίδης Μπιλιράκης παρουσίασε τις τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις για τη νόσο και απάντησε διεξοδικά σε όλα τα ερωτήματα των παρευρισκομένων.
 
Τον συντονισμό της ημερίδας είχε η Δημοσιογράφος και Πρέσβειρα της εκστρατείας Let’s ΠΑΠ Κλέλια Χαρίση, όπου παρουσιάστηκε η δωρεάν εφαρμογή Let’s ΠΑΠ και το Virtual Reality Project (τεχνητή απεικόνιση) «Let’s ΠΑΠ Καν’ το για σένα!».
 
Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος:
 
«Ο περιοδικός έλεγχος της υγείας μας είναι ο καλύτερος τρόπος για να την προστατεύσουμε και η πρόληψη αποτελεί τον ισχυρότερο σύμμαχό μας. Η έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας είναι καθοριστική στην αντιμετώπιση της νόσου. Για το λόγο αυτό, ο γυναικείος πληθυσμός δεν πρέπει να ξεχνά το ετήσιο ραντεβού με την υγεία.»