11/09/2019 Αναβαθμίζεται ενεργειακά ο οδοφωτισμός του Δήμου Ιλίου

11/09/2019 Αναβαθμίζεται ενεργειακά ο οδοφωτισμός του Δήμου Ιλίου

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι ενέργειες του Δήμου Ιλίου για τη μετάβαση στην εποχή της εξοικονόμησης ενέργειας, με σημαντικό όφελος για την πόλη και τους κατοίκους.
 
Έτσι, μετά την πιλοτική αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού της λεωφόρου Θηβών από τις λεωφόρους Πετρουπόλεως έως Παλατιανής, την αναβάθμιση τμήματος της περιοχής Μιχελή καθώς και των 2 κλειστών γυμναστηρίων, υπεγράφη η σύμβαση για την ενεργειακή αναβάθμιση του δημοτικού οδοφωτισμού με την εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων τύπου LED.
 
Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 3.247.941,30 ευρώ, αφορά σαρωτικές επεμβάσεις σε όλο το δημοτικό οδοφωτισμό και αναμένεται να τεθεί σε πλήρη λειτουργία σε λιγότερο από 8 μήνες.
 
Με την εγκατάσταση φωτιστικών LED θα μειωθεί δραστικά το ενεργειακό κόστος στους δημοτικούς προϋπολογισμούς, θα βελτιωθεί σημαντικά η ποιότητα φωτισμού στους δρόμους, θα ενταθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και θα μειωθεί το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του Δήμου.
 
Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος:
 
«Η προσπάθειά μας να προωθούμε και να υιοθετούμε ως Δήμος ενέργειες φιλικές προς το περιβάλλον είναι συνεχής. Σύντομα θα προχωρήσουμε και σε άλλες επενδύσεις εξοικονόμησης ενέργειας ενώ θα ενταθεί η προσπάθεια για τοποθέτηση φωτοβολταϊκών στα σχολικά κτίρια. Μέχρι το 2020 έχουμε δεσμευτεί από το Σύμφωνο των 100 Δημάρχων της Ευρώπης να μειώσουμε το διοξείδιο του άνθρακα κατά 20% και είμαστε βέβαιοι ότι θα το επιτύχουμε».