11/11/2013 Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Ιλίου σχετικά με τη δολοφονική επίθεση στο Ηράκλειο Αττικής

11/11/2013 Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Ιλίου σχετικά με τη δολοφονική επίθεση στο Ηράκλειο Αττικής

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιλίου στη συνεδρίασή του την Πέμπτη 07.11.2013, ενέκρινε κατά πλειοψηφία το παρακάτω ψήφισμα σχετικά με τη δολοφονική επίθεση στο Ηράκλειο Αττικής:
«Το Δημοτικό Συμβούλιο Ιλίου καταδικάζει απερίφραστα την προμελετημένη και εν ψυχρώ δολοφονία δύο νέων ανθρώπων και τον βαρύτατο τραυματισμό ενός ακόμη νέου ανθρώπου που δίνει μάχη για την ζωή του, έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο.
Δυστυχώς, ο κύκλος βίας και αίματος δε λέει να κλείσει και δεν πρόκειται να σταματήσει με ευχές και καταδίκες των γεγονότων. Βαδίζοντας πλέον στο αδιέξοδο μονοπάτι της απαξίωσης θεσμών και αξιών, δεν αργήσαμε να δούμε τις σκοτεινές και επικίνδυνες εποχές για τις οποίες κάναμε λόγο τον Σεπτέμβρη στη δολοφονική επίθεση ενός άλλου νέου ανθρώπου του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.
Τέτοιες αποτρόπαιες πράξεις καταδικάζονται από το σύνολο του Ελληνικού λαού γιατί υπονομεύουν την δημοκρατία και την κοινωνική συνοχή. Σε μια δύσκολη συγκυρία για την χώρα μας, τέτοιες πράξεις αποπροσανατολίζουν τον δοκιμαζόμενο λαό, που υφίσταται τα πάνδεινα από την αντιλαϊκή πολιτική των μνημονίων.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Ιλίου πιστεύει ότι απέναντι στο «τυφλό» μίσος και τη  βία υπάρχουν μόνο δημοκρατικοί πολίτες, ανεξαρτήτου πεποιθήσεων και ιδεολογιών, οι οποίοι καλούνται να υπερασπιστούν το συνταγματικό τους δικαίωμα για Δημοκρατία, κοινωνική ειρήνη και ασφάλεια.
Η ανοχή απέναντι σε κάθε μορφή βίας, από όπου κι αν προέρχεται, έχει φτάσει στο τέρμα της και ο τραυματισμός της Δημοκρατίας πρέπει να σταματήσει εδώ.
Καλούμε, για μια ακόμη φορά, την Πολιτεία και το σύνολο των θεσμικών της οργάνων, με τους μαζικούς φορείς και την κοινωνία των πολιτών, να αντιδράσει συντονισμένα, με ενότητα και αποφασιστικότητα για την προάσπιση της δημοκρατικής ομαλότητας και την αποτροπή κάθε είδους φασιστικών και εγκληματικών πράξεων».
 
Το παρόν ψήφισμα θα κοινοποιηθεί :
·                     Στον τύπο
·                     Στο διαδίκτυο

 
   

Ο Πρόεδρος Δ.Σ.

 

     Κουκουβίνος Δημήτριος

<!–

–>