12/02/2016 Χαιρετισμός Δήμαρχου Ιλίου Νίκου Zενέτου στην ημερίδα «ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ»

12/02/2016 Χαιρετισμός Δήμαρχου Ιλίου Νίκου Zενέτου στην ημερίδα «ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ»

Κυρίες και κύριοι,
Σας καλωσορίζω στην πολύ σημαντική αυτή ημερίδα, που πραγματοποιείται με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση σχετικά με το σοβαρό ζήτημα της παιδικής κακοποίησης.
Πρόκειται για ένα  θέμα, που απασχολεί τόσο τους ειδικούς ψυχικής υγείας και το νομικό σύστημα, όσο και την ίδια την κοινωνία, καθώς συχνά, πλέον, έρχονται στο φως της δημοσιότητας περιπτώσεις κακοποίησης παιδιών.
Η ιδέα ενός ανυπεράσπιστου παιδιού, το οποίο κακοποιείται από ενήλικες, συγκλονίζει κάθε φυσιολογικό άνθρωπο.  
Πολλές περιπτώσεις, παραμένουν στο σκοτάδι και καλύπτονται από πέπλο ντροπής, χωρίς να γίνονται γνωστές.
Ένας μεγάλος αριθμός παιδιών υποφέρει και πολλά από αυτά, μάλιστα, σιωπηλά.
Η προστασία των παιδιών θα πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα και μέλημα κάθε φορέα.
Ο Δήμος μας, δίνει μεγάλη βαρύτητα στον τομέα της πρόληψης και της ενημέρωσης σε τόσο ευαίσθητα θέματα και έχει διοργανώσει ημερίδες όπως για τη Βία κατά των γυναικών, τον σχολικό εκφοβισμό, τη Συναισθηματική και σεξουαλική ανάπτυξη του παιδιού και του εφήβου, με σημαντικούς εισηγητές.
Η σημερινή ημερίδα επικεντρώνεται στο ζήτημα της σεξουαλικής κακοποίησης του παιδιού και το προσεγγίζει με ιδιαίτερη ευαισθησία, ελπίζοντας ότι θα συμβάλει σε αυτήν την προσπάθεια.
Σήμερα έχουμε κοντά μας τη Βουλευτή και συντονίστρια της εκστρατείας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα την κυρία Έλενα Ράπτη, η οποία θα αναπτύξει το εν λόγω θέμα και θα ήθελα να την ευχαριστήσω θερμά για την ανταπόκρισή της.  
Σας ευχαριστώ.

<!–

Τελευταία Νέα

Καθορισμός τρόπου χρήσης των χώρων που διατίθενται κατά την προεκλογική περίοδο των εκλογών για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στα πολιτικά κόμματα και σε συνασπισμούς συνεργαζόμενων κομμάτων για την προεκλογική προβολή τους καθώς και άλλων λεπτομερειών a