12/02/2020 Συνάντηση με τον Δήμαρχο είχαν μαθητές από το 2ο Δημοτικό Ιλίου

12/02/2020 Συνάντηση με τον Δήμαρχο είχαν μαθητές από το 2ο Δημοτικό Ιλίου

12/02/2020
Συνάντηση με τον Δήμαρχο είχαν μαθητές από το 2ο Δημοτικό Ιλίου
Με χαρούμενες φωνές γέμισε η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο, κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησαν μαθητές από την Δ’ τάξη του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ιλίου, στο πλαίσιο μελέτης για την ιστορία της περιοχής.

Τους μαθητές και τις δασκάλες τους, Αλεξάνδρα Ξηρογιάννη και Νέλη Κούβαρη, υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Νίκος Ζενέτος, παρουσία του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωάννη Χαραλαμπόπουλου και αντιδημάρχων.

Ο κ. Ζενέτος ενημέρωσε τα παιδιά για την ιστορία, τη  δομή, τα χαρακτηριστικά, και τη λειτουργία του δήμου και τους μίλησε, περιεκτικά, για τα έργα που έχουν γίνει ή βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή. Επιπλέον, άκουσε με μεγάλη προσοχή τους προβληματισμούς που διατύπωσαν ενώ τα παρότρυνε να διαβάζουν και να είναι επιμελείς στα μαθήματά τους, γιατί αυτό αποτελεί το διαβατήριο για το μέλλον τους.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσαν οι εύστοχες ερωτήσεις που απηύθυναν τα παιδιά στον Δήμαρχο, γεγονός που έδειξε ότι ήταν ενημερωμένα για τα θέματα της πόλης. Με ευγένεια, διατύπωσαν απορίες για τις δράσεις του Δήμου, το περιβάλλον και την καθημερινότητα ενώ δεν απέφυγαν και πιο προσωπικές ερωτήσεις σχετικά με τα ενδιαφέροντά του και τις ευθύνες που απορρέουν από το θεσμικό του ρόλο.

Στο τέλος της συνάντησης, ο Δήμαρχος Ιλίου προσέφερε στους μαθητές cd με το ιστορικό Λεύκωμα της πόλης και στις δασκάλες την πολυτελή έντυπη έκδοση για τη βιβλιοθήκη του σχολείου καθώς και αναμνηστικά δώρα.

Τελευταία Νέα

Καθορισμός τρόπου χρήσης των χώρων που διατίθενται κατά την προεκλογική περίοδο των εκλογών για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στα πολιτικά κόμματα και σε συνασπισμούς συνεργαζόμενων κομμάτων για την προεκλογική προβολή τους καθώς και άλλων λεπτομερειών a