12/05/2017 «Οι Διαδρομές του φεγγαριού», μια μουσική πανδαισία στον Πύργο Βασιλίσσης στο Ίλιον

12/05/2017 «Οι Διαδρομές του φεγγαριού», μια μουσική πανδαισία στον Πύργο Βασιλίσσης στο Ίλιον

Μια μαγική βραδιά έζησαν όσοι παρευρέθηκαν στη μουσικοχορευτική εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Ιλίου, σε συνεργασία με το Μουσικό Σχολείο Ιλίου και το Σύλλογο Αρκάδων Ιλίου, αφιερωμένη στο Μαγιάτικο φεγγάρι, με μελωδίες του Μάνου Χατζιδάκι και ποίηση του Νίκου Γκάτσου, την Τετάρτη 10 Μαΐου 2017, μπροστά από τον γοτθικού ρυθμού Πύργο Βασιλίσσης.
 
«Οι Διαδρομές του φεγγαριού» ξεκίνησαν τον Απρίλιο από την Ξάνθη, γενέτειρα του Μάνου Χατζιδάκι,  συνέχισαν τον Μάϊο στον Δήμο Ιλίου, έδρα του Μουσικού Σχολείου, για να καταλήξουν το καλοκαίρι στην Αρκαδία, γενέτειρα του Νίκου Γκάτσου.
 
Ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος, μετά το τέλος της εκδήλωσης, δήλωσε:
 
«Απολαύσαμε μια μουσική πανδαισία, σε ένα υπέροχο τοπίο, φορτισμένο με την ιστορία του, υπό τις μελωδίες της μεγαλύτερης μουσικής ιδιοφυΐας της Ελλάδας, τον Μάνο Χατζιδάκι, σε στίχους και ποίηση του μοναδικού Νίκου Γκάτσου, που την Παρασκευή 12 Μαΐου συμπληρώνονται 25 χρόνια από τον θάνατό του. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία της διοργάνωσης, τον κ. Ιωάννη Σερπιέρη, που είχε την ευγενική καλοσύνη να παραχωρήσει δωρεάν τον χώρο για τη φιλοξενία της εκδήλωσης, καθώς και τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Ιλίου για την εξαιρετική απόδοση του θέματος και τις ερμηνείες τους.»  
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης, ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών Σπύρος Τζόκας, ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης Μιλτιάδης Καρπέτας, ο Πρώην Γενικός Γραμματέας Μέσων Ενημέρωσης Ιωάννης Παναγιωτόπουλος, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι Ιλίου, ο Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Ιλίου Θεόδωρος Σφυρής και πολλοί καθηγητές, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αρκάδων Ιλίου Ιωάννης Κουτσανδρέας και μέλη του Συλλόγου, Πρόεδροι Φορέων και Εκπρόσωποι Συλλόγων, καθώς και πλήθος κόσμου. 

Τελευταία Νέα

Καθορισμός τρόπου χρήσης των χώρων που διατίθενται κατά την προεκλογική περίοδο των εκλογών για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στα πολιτικά κόμματα και σε συνασπισμούς συνεργαζόμενων κομμάτων για την προεκλογική προβολή τους καθώς και άλλων λεπτομερειών a