12/09/2016 Δημιουργική, εποικοδομητική και ομαλή νέα σχολική χρονιά ευχήθηκε ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος κατά τον Αγιασμό

12/09/2016 Δημιουργική, εποικοδομητική και ομαλή νέα σχολική χρονιά ευχήθηκε ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος κατά τον Αγιασμό

Ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος παρέστη σήμερα, Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016, στο 1ο Δημοτικό και το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ιλίου, για τον καθιερωμένο Αγιασμό, που σηματοδοτεί την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.  

Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο, μετά τον Αγιασμό, σε συνεργασία με τον Δήμο Ιλίου, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση από το Ελληνικό Ινστιτούτο Έρευνας & Εκπαίδευσης για την Οδική Ασφάλεια και την Πρόληψη & Μείωση των Τροχαίων Ατυχημάτων «ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ», με θέμα την ασφάλεια των παιδιών και κυρίως την ευαισθητοποίηση των οδηγών, οι οποίοι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν διέρχονται από εισόδους ή κοντά σε δρόμους που βρίσκονται σχολικές μονάδες.
 
Στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ιλίου, ήχησε για πρώτη φορά το κουδούνι, σηματοδοτώντας την έναρξη λειτουργίας των νέων εγκαταστάσεων, ενός από τα πιο σύγχρονα σχολικά κτίρια στην Ελλάδα, όπου ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος αφού ξεναγήθηκε στους χώρους του, μαζί με τον Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας Αδάμ Στάμο και τη Διευθύντρια του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Ευαγγελία Κονταξή, δήλωσε:
 
«Πρόκειται για ένα σχολικό συγκρότημα «διαμάντι», με σύγχρονες εγκαταστάσεις, πλήρως λειτουργικό και προσαρμοσμένο στις ανάγκες των παιδιών που θα φιλοξενήσει. Δώσαμε αγώνα για να μπορέσει να λειτουργήσει τη νέα σχολική χρονιά, έτσι ώστε τα παιδιά να έχουν το σχολείο που τους αξίζει.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τους εκπαιδευτικούς που, πραγματικά, δίνουν την ψυχή τους για να στηρίξουν αυτά τα παιδιά.
»
 
Επίσης, για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ο Δήμαρχος Ιλίου απευθύνει το ακόλουθο μήνυμα:
 
«Μια νέα σχολική χρονιά ξεκινάει, γεμάτη όνειρα, όρεξη και δίψα για μάθηση. Θα ήθελα να ευχηθώ σε όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας να έχουν μια δημιουργική, εποικοδομητική και ομαλή νέα σχολική χρονιά, με δύναμη και υγεία. Θα είμαστε πάντοτε κοντά σας, αρωγός και ουσιαστικός συμπαραστάτης, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση των όποιων ζητημάτων προκύψουν. »