12/11/2013 Ο Δήμος Ιλίου τιμά τους εθελοντές

12/11/2013 Ο Δήμος Ιλίου τιμά τους εθελοντές

Τη σημαντική συμβολή των εθελοντών που στηρίζουν καθημερινά τις κοινωνικές δομές και τις υπηρεσίες του Δήμου, τίμησε ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποίησε προς τιμήν τους στο Δημαρχείο Ιλίου, αναγνωρίζοντας την προσφορά τους η οποία διατηρεί άσβεστη τη φλόγα της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης.
Στην εκδήλωση τιμήθηκαν οι Ιατροί, για την πολύτιμη προσφορά τους στη λειτουργία των Δημοτικών Ιατρείων, με την δωρεάν εξέταση χιλιάδων συνανθρώπων μας, οι Εκπαιδευτικοί, για τη στήριξη της οικογένειας και τη λειτουργία των Κοινωνικών Φροντιστηρίων, το Κέντρο Γυναικών Ιλίου, για το κοινωνικό του έργο και την ενεργή συμμετοχή όλων των γυναικών του Δήμου, διοργανώνοντας σεμινάρια λαϊκής επιμόρφωσης και προσφέροντας διδακτική στήριξη σε μαθητές Δημοτικού Σχολείου, τα μέλη των Κ.Α.Π.Η. για τη στήριξη που προσφέρουν καθημερινά στα μοναχικά άτομα της πόλης μας, στα συσσίτια, καθώς και για την επαφή τους με τη νέα γενιά, διαβάζοντας παραμύθια στους Παιδικούς μας Σταθμούς, τους Εθελοντές του προγράμματος «Προστατεύω τον Εαυτό μου και τους Άλλους» και κάθε εθελοντή που συμβάλλει στο έργο του Δήμου, ανακουφίζοντας τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.
Μεταξύ άλλων βραβεύτηκαν οι καθηγητές Ιατρικής: Νίκος Τούντας καθηγητής Παθολογίας στο Αττικό Νοσοκομείο, Πέτρος Καρακίτσος Διευθυντής Κυτταρολογικού Τμήματος στο Αττικό Νοσοκομείο, Γεώργιος Τρουπής καθηγητής Ανατομικής Παθολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών και ο Ιατρός Κώστας Θεοδωράκης που επί πολλές δεκαετίες προσέφερε τις ανεκτίμητες υπηρεσίες του στους πολίτες του Δήμου Ιλίου.
 
Ο Δήμαρχος Ιλίου αφού συνεχάρη όλους τους εθελοντές για το έργο και τη δράση τους, καθώς και τους εκατοντάδες εθελοντές που μέσα από τους Εθνικοτοπικούς, Πολιτιστικούς, Αθλητικούς Συλλόγους και άλλους φορείς της πόλης, στηρίζουν το έργο της Κοινωνικής Υπηρεσίας και την κοινή προσπάθεια για μια κοινωνία πιο ανθρώπινη και πιο δίκαιη, στάθηκε στην πραγματική διάσταση του εθελοντισμού τονίζοντας ότι:
«Ο εθελοντισμός, μπορεί να αποτελέσει απάντηση και αντίδοτο σε μια εποχή αποξένωσης, αδιαφορίας και εγωκεντρισμού, αφού στηρίζεται στην αυτενέργεια, καταπολεμά την παθητικότητα και καλλιεργεί τη συμμετοχικότητα. Εμπεριέχει την αγάπη προς τον συνάνθρωπο, διαθέτει καθαρότητα στις προθέσεις του, είναι ένα δόσιμο χωρίς άλλους υπολογισμούς και μια υπέρτατη ευθύνη, που την έντασή της γνωρίζουν καλά οι εθελοντές», και έκλεισε το σύντομο χαιρετισμό του με το σύνθημα που συνόδευσε την εκδήλωση: «Ας μην ξεχνάμε ότι, όλα στη ζωή μπορεί να τα χάνουμε, εκτός από αυτά που δίνουμε».
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών Κώστας Παπαντωνίου, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, καθώς και Πρόεδροι Φορέων και Συλλόγων.