12/11/2017 Χαιρετισμός Δημάρχου Ιλίου Κ. Νίκου Ζενέτου ετήσιο μνημόσυνο πεσόντων Ριμινιτών – Ιερολοχιτών

12/11/2017 Χαιρετισμός Δημάρχου Ιλίου Κ. Νίκου Ζενέτου ετήσιο μνημόσυνο πεσόντων Ριμινιτών – Ιερολοχιτών

Σεβασμιώτατε,
Σεβαστοί Πατέρες,
Αξιότιμοι εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων,
Αγαπητοί Βετεράνοι,
Κυρίες και κύριοι,
 
Για όλους εμάς, σήμερα είναι μια ιστορική ημέρα.
Είναι μια ημέρα μνήμης και συγκίνησης. 

Τιμούμε τη μνήμη των Πεσόντων Ηρώων των Εκστρατευτικών Σωμάτων της Μέσης Ανατολής, στην πλατεία, η οποία από τον Οκτώβριο του 1952, αποτέλεσε τον ομφαλό της «Συνοικίας του Ρίμινι».
 
Από τότε οι Ριμινίτες πορεύτηκαν στον φιλόξενο τόπο μας και πρόκοψαν, αφήνοντας τη δική τους σφραγίδα στην πόλη μας.
 
Η πλατεία Ρίμινι, το σημείο συνάντησης και συνάθροισης των κατοίκων της περιοχής μας, διατηρεί άσβεστη την ηρωική παρουσία των Ριμινιτών στη μνήμη του λαού της πόλης μας.
 
Το επιβλητικό μνημείο στέκει αγέρωχα στο χρόνο και θυμίζει τον αγώνα των ηρώων, που έδωσαν τη ζωή τους, ώστε να είμαστε εμείς ελεύθεροι.
 
Σήμερα τελείται στη χώρα μας, όπως κάθε Νοέμβρη, εδώ στο Ίλιον, το ετήσιο μνημόσυνο στη μνήμη των Πεσόντων, με κάθε επισημότητα, όπως αρμόζει στους ήρωες.
 
Οι επιζήσαντες Βετεράνοι, οι συγγενείς των πεσόντων και των εκλιπόντων αγωνιστών, δηλώνουν «παρών» και αποτίουν φόρο τιμής στο μνημείο των Ηρώων αυτών των μαχών, με την αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου μας.
 
Γιατί είναι χρέος μας να διατηρήσουμε ζωντανή τη μνήμη τους για τις επόμενες γενεές, ιδιαίτερα σήμερα που η επικρατούσα κατάσταση δοκιμάζει τις αξίες και την ιστορική μας μνήμη και κληρονομιά.
 
Είναι χρέος μας, λοιπόν, να τους παραδώσουμε τη σκυτάλη, ώστε να συνεχίσουν οι νεότεροι να τιμούν τα ιδανικά, για τα οποία θυσιάστηκαν οι πρόγονοί μας. 
 
Αιωνία τους η μνήμη.
 
Αθάνατοι. 

<!–